Menu
 

Aptauja Salaspilī: Vai jūs satrauc starptautiskās migrācijas procesi? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Salaspilī: Vai jūs satrauc starptautiskās migrācijas procesi? Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Pirms nedēļas Šveice kļuva par kārtējo valsti, kas atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto ANO Globālo migrācijas deklarāciju, kuras mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu. Deklarāciju jau iepriekš atteikušās parakstīt ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Ungārija, Izraēla un Polija. Latvija pagaidām nav paudusi konkrētu oficiālu viedokli.

Raisa, apkopēja
Salaspilī māju renovācijai tiek aicināti viesstrādnieki no Ukrainas. Tas ir normāli, jo pie viņiem ir karš. Ja reiz esam Eiropas Savienībā, ar migrāciju ir jārēķinās, jo visi cilvēki grib labāk nodzīvot savu vienīgo dzīvi.

 

Tatjana, staigā ar sunīti
Migranti ir liela problēma ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Viņi atbrauc un jūtas kā mājās. To vajag ierobežot, jo cilvēkam ir jādzīvo tur, kur viņš piedzimis.

 

Aldis, mūziķis, dziesmas "Nāk nakts" komponists
Mani tas neuztrauc. Cilvēku būs vairāk, un vienalga, vai viņi ir melni vai brūni. Pats nekur nebraukšu, lai gan mana meita dzīvo ASV. Pasaule ir globāla, un cilvēki migrē.

 

Aleksandrs, pensionārs
Tā ir liela problēma, bet Latvijai vairāk vajadzētu domāt, kā panākt aizbraukušo atgriešanu, nevis par jaunu migrantu uzņemšanu.

 

Svetlana, mājsaimniece
Mani tas ļoti uztrauc, jo arī mans dēls ir emigrējis uz Īriju. Es uzskatu, ka savi cilvēki vienmēr ir labāk nekā iebraucēji, jo iebrauc pārsvarā no arābu valstīm, un tas Latvijai nav vajadzīgs arī no drošības viedokļa.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.