Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai būtu jāpublisko mākslinieku honorāri? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Rīgā: Vai būtu jāpublisko mākslinieku honorāri? Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Kultūras ministrija ar Kultūras alianses un nozares valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem vienojās, ka turpmāk mākslinieku honorāri tiks atklāti tikai pēc pieprasījuma, nevis norādīti publiski, atzinusi kultūras ministre Dace Melbārde.

Atgādinām, ka jautājums tika aktualizēts pēc tam, kad publiski kļuva zināmi honorāri, ko par dalību simtgades koncertā "Mīlestības vārdā. 18+" saņēma mākslinieki, tostarp koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics, kurš autoratlīdzībās saņēma vairāk nekā 17 tūkstošus eiro, videografiku autors Gatis Mūrnieks – aptuveni 6400 eiro, Reinis Sējāns – aptuveni 5800 eiro.

Anna, friziere
Sabiedrībai ir jāzina, cik lieli ir honorāri, jo tie tiek maksāti no mūsu nodokļu naudas. Un mums ir tiesības zināt, kā šī nauda tiek tērēta.

 

Ivans, autovadītājs
Mani tas neinteresē. Cik katrs ir nopelnījis, tik arī saņem. Tā ir viņu darīšana.

 

Dmitrijs, celtnieks
Vajag publiskot, jo es vēlos zināt, cik katrs ir saņēmis. Ietekmēt es neko nevaru, bet vismaz jāseko līdzi nodokļu izlietošanai.

 

Irina, mārketinga speciāliste
Zināt honorārus vajag, lai varētu vērtēt, vai tie ir taisnīgi samaksāti. Un tad es varu saprast, vai tam piekrist vai nepiekrist.

 

Rinalds, krāvējs
Es nevaru izvērtēt, cik pamatoti honorāri ir samaksāti, jo man ir par maz zināšanu, cik liela atlīdzība katram māksliniekam pienākas par viņa darbu.

 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.