Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja Ropažos: Vai atbalstāt pilnīgu plastmasas maisiņu aizliegumu? Apriņķis.lv

Aptauja Ropažos: Vai atbalstāt pilnīgu plastmasas maisiņu aizliegumu? Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai aizliegtu videi nedraudzīgu maisiņu izmantošanu lielveikalos. Iniciatīvas pārstāvji norāda: lai gan Latvijas lielveikalos pamazām tiek ieviesta videi draudzīgāku iepirkumu maisiņu izmantošana, vairākas lielveikalu ķēdes tos joprojām neizmanto. Aizliedzot plastmasas maisiņu izmantošanu, lielveikaliem nebūs citas izvēles, kā izmantot materiālus, kas ir videi draudzīgāki, ir pārliecināti iniciatīvas autori. Kā ziņots, no 2019. gada plānots aizliegt bezmaksas maisiņu izsniegšanu neatkarīgi no to biezuma.

Sergejs, metinātājs
Ir pierasts pie plastmasas maisiņiem, tie ir ļoti ērti lietošanai. Neredzu tajā neko sliktu, ja tiek pārdoti gan plastmasas, gan cita materiāla maisiņi, lai pircēji var izvēlēties.

 

Ilga, veikala vadītāja
Jā, noteikti, jo tos mazos maisiņus izmanto vienu katrai precei, un, ja parēķina, cik cilvēku Latvijā ik dienas tos izmet atkritumos, sanāk milzīgs daudzums! Ja gribam atstāt tīru vidi mūsu bērniem, pašiem par to ir jārūpējas.

 

Sigita, pārdevēja
Nevajag tos. Kādreiz visu tinām papīra turzās un iztikām bez plastmasas maisiņiem. Ropažos mēs cīnāmies par vides tīrību, mums ir gan ekobērnudārzs, gan ekoskola. Mēs par to domājam.

 

Jānis, sētnieks
Šad tad maisiņš ir vajadzīgs. Pilnīgi aizliegt – tas būtu pār mēru, bet ierobežot plastmasas maisiņu patēriņu vajadzētu. Papīrs būtu dārgāks iepakojums, turklāt – cik daudz koku būtu jāizcērt, lai tos saražotu! Tā vairs nekāda vides aizsardzība nesanāk!

 

Normunds, uzņēmējs 
Tas ir jāskatās kontekstā. Visu aizliegt nevar, ja nav izdomāta reāla alternatīva. Ja neko īsti vietā nevar piedāvāt, tad jautājums nav viennozīmīgs.

 




Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024