Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja Rīgā. Kuri ziemas prieki jums tuvākie? Apriņķis.lv

Aptauja Rīgā. Kuri ziemas prieki jums tuvākie? Una Griškeviča, Irēna Svīte un arhīvs

Beidzot iestājusies ilgi gaidītā ziema – laukus un mežus klāj sniegs, ūdenstilpes – ledus. Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka tuvākajās dienās, kad laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, ir gaidāmi nokrišņi (cerams, ka tas būs sniegs) un neliels sals. Tas nozīmē, ka cilvēki atkal varēs nodoties dažādiem ziemas sporta veidiem – slidošanai, slēpošanai, braukšanai ar ragavām.

Vita, strādā Vecrīgā

Kad pēc ļoti garās vasaras parādījās sniegs, mana pirmā doma bija – gribu iet pikoties! Man tiešām kopš bērnības ļoti patīk šī nodarbe, jo tas ir tik skaisti – sagrābt sniegu, izveidot kārtīgas pikas un kārtīgi izpikoties, šajā visnotaļ aktīvajā nodarbē kopā ar draugiem labi pavadot laiku.

Evija, dzīvo Rīgā

Man ir sapnis atsākt distanču slēpošanu, taču, kamēr par to vēl domāju, man patīk brīvdienās aizbraukt uz laukiem Ainažos un iet pavērot, kā temperatūras svārstību rezultātā mainās jūra. Esmu novērojusi, ka pie mīnus grādiem tā viļņojas lēni – kā no ledusskapja izņemts degvīns. Beidzamajā reizē viļņi bija sastinguši ledū, un tas izskatījās burvīgi!

Juris, dzīvo Mārupē

Kopš man ir dēls, man patīk tās pašas ziemas izklaides, kas viņam, piemēram, braukšana ar ragaviņām. Kad es viņu vizinu, dēls man uzsauc: “Tēti, aiziet!”, un man ir jāskrien, lai dabūtu bliezējātrumu. Vēl, ja nav ļoti dziļš sniegs un temperatūra nepārsniedz mīnus 15 grādus, labprāt nodarbojos ar orientēšanos vai kopā ar ģimeni eju staigāt pa mežu.

Maija, dzīvo pie Daugavas

Laikam slidošana, tikai šogad vēl neesmu slidojusi. Dzīvojam blakus Daugavai un aizvakar ievērojām, ka tā pamazām aizsalst, tā ka, cerams, drīz varēs notīrīt kādu laukumiņu, lai varētu paslidot. Vienīgi šogad ūdens ir sasalis tādos kā vilnīšos, tāpēc tas varētu būt visai sarežģīti.

Regīna, dzīvo Babītē

Tā kā man ļoti patīk kalnu slēpošana, ļoti gaidu to brīdi, kad kopā ar vīru varēsim doties uz slēpošanas trasi tepat Milzkalnē. Bet, ja gribēsies kaut ko mierīgāku, pievērsīsimies distanču slēpošanai gar jūru.



Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024