Menu
 

Aptauja Stopiņos: Vai atbalstāt izglītības ministres ieceri apturēt finansējumu sporta būvēm, lai rastu naudu pedagogu algām? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Aptauja Stopiņos: Vai atbalstāt izglītības ministres ieceri apturēt finansējumu sporta būvēm, lai rastu naudu pedagogu algām? Foto: Saeimas administrācija; Liene Ozola

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) rosinājusi apturēt finansējuma piešķiršanu sporta būvēm, līdzekļus novirzot pedagogu algām. Šuplinska atklāja, ka, vērtējot 2019. gada budžeta projektu, viņas uzmanību piesaistījuši 8,5 miljoni eiro, kas paredzēti vairākiem sporta objektiem: "Nesaprotu, kā situācijā, kad nav pieauguma skolotāju algām, mēs vienkārši liekam papildu finansējumu sporta būvēm." Šuplinska pastāstīja, ka šāds rosinājums pārrunāts Sadarbības padomes sēdē, kur vairākums pret to izteikušies skeptiski, uzsverot, ka potenciālās tiesvedības varētu izmaksāt vēl lielākus līdzekļus.

Ilona, grāmatvede
Abas lietas ir vajadzīgas. Nevar tā – vienam atņemt, otram iedot.

 

Agnija, ierēdne
Tas nav labs risinājums, jo var atrast labāku veidu pedagogu algu palielināšanai. Noteikti ir daudz bezjēdzīgākas lietas, ko finansējam.

 

Māris, strādnieks
Nē, neatbalstu, jo sportam nauda arī ir vajadzīga. Ir jāmeklē cits risinājums, piemēram, uz pusi samazināt Saeimas deputātu skaitu.

 

Inese, sākumskolas skolotāja
Par sportu arī vajag domāt. Lai meklē naudu skolotājiem, bet nevar ņemt naudu nost sportam.

 

Harijs, autovadītājs
Pareiza ideja. Priekš kam būves? Vajag dot naudu cilvēkiem, it īpaši pedagogiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.