Menu
 

Aptauja: Latvijā 75% iedzīvotāju sevi uzskata par inovatīviem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā 75% iedzīvotāju sevi uzskata par inovatīviem, pavēstīja bankas "Citadele" korporatīvās komunikācijas un mārketinga vadītājs Āris Dreimanis, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Viņš norādīja, ka lielākā iedzīvotāju grupa, kuri nebaidās ikdienā izmantot inovatīvus risinājumus, lai padarītu ērtāku dažādu pakalpojumu saņemšanu, ir vecumā no 25 līdz 34 gadiem (83%), kā arī iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem (85%). Turklāt visvairāk iedzīvotāju, kas sevi uzskata par inovatīviem, dzīvo Vidzemē (79%) un Zemgalē (76%).

Aptaujā 81% Latvijas iedzīvotāju arī atzinuši, ka inovatīvu pakalpojumu izmantošana viņiem palīdz ietaupīt laiku. Visbiežāk to minējuši cilvēki vecumā no 35 līdz 44 gadiem (90%), kā arī respondenti ar augstāko izglītību (85%) un tie, kuriem ir vidēji augsti ikmēneša ienākumi (89%).

Tāpat aptaujā noskaidroti apsvērumi, kas visvairāk motivē iedzīvotājus izmantot inovatīvus pakalpojumus un produktus. Kā pirmo un svarīgāko iemeslu, iedzīvotāji minējuši laika taupīšanas faktoru, kas ir svarīgs 42,9% respondentu, bet kā otrs biežākais motivācijas iemesls izmantot inovatīvus pakalpojumus un produktus minēta iespēja padarīt ērtāku ikdienu - šo faktoru atzīmējuši 34,9% respondentu, tostarp visbiežāk Rīgā dzīvojošie (40%). Turklāt 7,4% respondentu novērojuši, ka inovatīvu risinājumu izmantošana ļauj ietaupīt arī naudu.

Savukārt apsvērumi, kas attur izmantot inovatīvus pakalpojumus un produktus, ir naudas vai datu krāpšanas riski - šis faktors satrauc 43,3% aptaujāto, 35,8% respondentu no inovāciju izmantošanas attur sarežģīta lietošana vai zināšanu trūkums, bet 22% respondentu baidās no kiberuzbrukumiem.

Aptauja veikta sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS, aptaujājot 1005 respondentus visā Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.