Menu
 

Aptauja Rīgā: Par ko 1. aprīlī nevajadzētu jokot? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto: pixabay.com un Una Griškeviča Foto: pixabay.com un Una Griškeviča

Joku diena 1. aprīlī tiek atzīmēta katru gadu. Dzirdēts daudz dažādu versiju par šīs dienas rašanās vēsturi, un, lūk, viena no tām. Kad 1582. gadā Romas pāvests Gregorijs XIII pasūtīja jauna kalendāra ieviešanu, jo konstatēts, ka līdz tam lietotais Jūlija kalendārs par 10 dienām atpalicis no Saules laika, daudziem laikabiedriem bija grūti pieņemt šo datumu maiņu, tādēļ viņi turpināja svinēt jaunā gada atnākšanu marta beigās. Pārējie sāka viņus izjokot, dāvinot muļķīgas dāvanas, izjokojot un iesaucot viņus par aprīļa muļķiem. Tomēr droši vien ir tēmas, par kurām labāk nejokot ne 1. aprīlī, ne citās dienās.

Kristīne, dzīvo Pārdaugavā
Šajā dienā labāk nejokot par politiskiem jautājumiem – to, cik daudz dara vai nedara mūsu valstsvīri (un sievas), kā viņi smeļas pieredzi, apmeklējot dažādas valstis, un tad ļoti pūlas to visu ieviest Latvijā. Šajā dienā nejokojiet par bedrēm uz ceļiem, bērnu pabalstiem… Par to visu varēsiet jokot citas 364 dienas gadā. Tas noteikti palīdzēs izdzīvot un saglabāt labu garastāvokli.

 

Maira, nāk no iepirkšanās
Domāju, ka jokot var par visu, ja vien pašiem jokotājiem ir laba humora izjūta.

 

Mareks, dienu veltījis dārza darbiem
Nedrīkstētu jokot par smagām vēstures tēmām, piemēram, deportācijām. Par visu pārējo var, bet, protams, gaumes robežās.

 

Ralfs, dzīvo Mārupē
Tikai nejokojiet par Nīlu un Nilu, lai nevarētu novelt visu vainu uz politiskajiem pretiniekiem un imperiālistu provokācijām!

 

Natālija, bauda pavasari
Manuprāt, 1. aprīlī nevajadzētu smieties par citu trūkumiem – par tiem lai smejas paši "trūkumcietēji".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.