Menu
 

Aptauja Rīgā: Kā vērtējat Rīgas mēra atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: LETA un Liene Ozola Foto: LETA un Liene Ozola

Kā ziņots, piektdien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) atbrīvoja no amata pienākumu pildīšanas Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Par to jau paspējuši izteikties vairāki politikas vērotāji. Tā, piemēram, politologs Juris Rozenvalds uzskata, ka pašreizējā situācija var nākt par labu gan "Saskaņai", gan "Attīstībai/Par!".

Savukārt sabiedrisko attiecību aģentūras "Mediju tilts" līdzīpašnieks Filips Rajevskis norāda, ka Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova atstādināšana no amata un dalība Eiropas Parlamentu vēlēšanās varētu būtiski ietekmēt varas sadalījumu Rīgas domē. Rajevskis pauda, ka šis ir nozīmīgs notikums, jo runa ir par Latvijā lielāko pašvaldību, turklāt tas ietekmēs ne tikai Rīgu, bet arī partijas "Saskaņa" vietu politisko spēku izkārtojumā kopumā.

Inese, finansiste

Tās visas ir politiskās spēlītes. Es uzskatu, ka tas viss ir sarunāts. Ušakovs kandidē uz Eiropas Parlamentu, tāpēc nevar vienlaikus pildīt arī Rīgas mēra amata pienākumus.

 

Māris, pensionārs

Vēl nav zināms, vai tiesa nelems viņu atjaunot amatā. Viņa vainu var pierādīt tikai tiesa, tāpēc jāgaida, kāds būs lēmums. Iespējams, viņš būs atpakaļ amatā – ja ne Rīgas mēra, tad Eiropas Parlamenta deputāta amatā.

 

Artjoms, IT speciālists

Es nevaru formulēt savu viedokli, jo man nav zināma visa aizkulišu informācija, proti, nezinu, kas patiesībā notiek. Ar to, kas tiek pausts publiski, nepietiek, lai zinātu patiesos Ušakova atlaišanas iemeslus.

 

Jānis, uzņēmuma vadītājs

Informācija presē ir vienpusīga. Tiek teikts, ka viss ir slikti, taču tikai tiesa var lemt par pierādījumu pamatotību.

 

Dzintars, celtnieks

Ja viņš ir sliktas lietas darījis, tas ir jāpierāda, un tad jābūt pilnīgai atbrīvošanai no amata, nevis tā, kā tagad – atbrīvo no pienākumu pildīšanas, bet amats paliek. Ja ir vainīgs, tad jāievēl jauns mērs, nevis tā pa pusei.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.