Menu
 

Aptauja Rīgā. Cik daudz bērzu vai kļavu sulas šogad esat izdzēruši? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Pavasaris nāk arī ar bērzu un kļavu sulas tecināšanu. Kļavu sulas periods jau beidzies, taču bērzu sulu vēl iespējams baudīt pavisam svaigu. Jau daudzkārt stāstīts, ka šis pavasara dzēriens attīra organismu, uzlabo imunitāti, aktivizē vielmaiņu, izskalo sāļu nogulsnējumus no locītavām utt.

Kam ir tādas iespējas, urbj bērzā un sulu tecina paši. Citi pērk tirgū vai no pazīstamiem novadniekiem, kas noteikti ir labāk, lai mazinātu bažas par sulas tīrību vai atšķaidīšanu. Katrā ziņā – vajag izmantot šo iespēju, kas drīz vien beigsies.

Mihails, pensionārs

Es pats taisu sulas. Man ir zemesgabals, un tur aug gan bērzi, gan kļavas. Man ir liela ģimene – esam pieci cilvēki, tāpēc dienā izdzeram apmēram 12–15 litrus sulas.

Irina, pensionāre

Šogad vēl neesmu dzērusi ne bērzu, ne kļavu sulu. Parasti tās pērku vai nu veikalā, vai tirgū, bet šogad vēl nav sanācis.

Artjoms, IT speciālists

Vienu glāzīti bērzu sulas esmu izdzēris, un man garšoja. Man sulu māsa atnesa, viņai savukārt radi bija sagādājuši.

Tatjana, staigā ar sunīti

Šogad neesmu dzērusi sulas. Kad dzīvs bija mans tēvs, paši tecinājām, bet tagad pērkam vai nu veikalā, vai tirgū.

Normunds, pašnodarbinātais

Kļavu sulu neesmu dzēris, bet bērzu sulu gan – katru dienu. Esmu no laukiem, tāpēc paši tecinām un dzeram svaigu. Pārpalikušo liekam pagrabā, lai rūgst. Pieliekam klāt upeņu zariņu un pildām pudelēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.