Menu
 

Novēlam visiem priecīgas Lieldienas! Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Var, protams, strīdēties bez gala, kuri gadskārtu svētki cilvēkiem vissvarīgākie. Mēs uzskatām, ka tieši pavasara svinēšana – gan astronomiskā, gan pagāniskā vai kristīgā nozīmē – ir pati būtiskākā cilvēka gada ritējumā.

Gan Kristus augšāmcelšanās notikums, gan dabas atmodas pagāniskie rituāli, gan galu galā, ja pavisam piezemēti, vairāku brīvdienu kopums ļauj gaidīt Lieldienas nākam ar prieku, interesi un ziņkārību – ko mācītājs teiks dievkalpojumā, kādus jaukumus varēsim sadomāt Lieldienu svētku galdam, kā un ko brīvajās dienās paspēsim izdarīt savā īstenā latvieša divreiz divus metrus lielajā garšaugu dārziņā... vai lielākā – tam šeit nebūtu nozīmes.

Antīkās pasaules, viduslaiku un pavisam jauni raksti atklāj un rāda cilvēka prieku šajā laikā, kad pavasaris un atmoda nāk jau pavisam droši un nenovēršami. Tas atkārtojas katru gadu, bet tieši šī atkārtošanās cilvēkam tik svarīga. Neatkarīgi no politiskās vai reliģiskās pārliecības, neatkarīgi no personīgiem kreņķiem. Baudīsim un ar prieku pavadīsim šīs lieliskās četras dienas!

“Rīgas Apriņķa Avīze” un “Apriņķis.lv” vēl visiem priecīgas Lieldienas!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.