Menu
 

Aptauja Jūrmalā: Vai, jūsuprāt, Rīgā ir vajadzīga koncertzāle? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
AB dambis. Foto: LETA; Una Griškeviča AB dambis. Foto: LETA; Una Griškeviča

Beidzamajās nedēļās atsākušās diskusijas par koncertzāles celtniecību Rīgā, sadalot sabiedrību vairākās nometnēs – par to, vai šo dārgo projektu pašreiz nepieciešams īstenot vai arī naudu vajadzētu atvēlēt citām vajadzībām, piemēram, veselības nozarei, un vai ieplānotā vieta – AB dambis, kam ir daudz piekritēju un tikpat daudz pretinieku, – šai būvei ir īstā vieta. Kultūras ministre Dace Melbārde allaž uzsvērusi, ka akustiskā koncertzāle Rīgā ir viena no viņas prioritātēm. Tiesa, nav zināms, vai koncertzāles celtniecība saņems valdības atbalstu, jo projekts ir ļoti dārgs – tiek lēsts, ka tā īstenošanai varētu būt nepieciešami vismaz 100 miljoni eiro.

Ieva, nodarbojas ar fotografēšanu
Neesmu klasiskās mūzikas fane, lai to objektīvi novērtētu, bet laikam jau vajag. Un AB dambis, manuprāt, tai būtu īstā vieta.

Inga, apmeklē pasākumu Jūrmalā
Rīgai noteikti vajag koncertzāli, taču man nešķiet laba ideja to celt tur, kur tā tagad ieplānota. Ja kaut kas koncertzālē notiks, kā tiks organizēta cilvēku evakuācija? Vai tie divi gājēju tilti, ko plānots celt, atrisinās šo situāciju?

Jānis, dodas uz jūru
Noteikti! Esmu bijis dažādās Eiropas pilsētās, kur koncertzāles uzceltas ūdens tuvumā un ir kā pilsētas vizītkarte, – Kopenhāgenā, Oslo, Hamburgā. Tādēļ AB dambis man liekas ļoti piemērota vieta.

Danute, bauda silto laiku
Manuprāt, Rīgā ļoti pietrūkst koncertzāles, kurā būtu vismaz 2000 vietu, jo Kongresu nams ir par mazu, bet "Arēna Rīga" – par lielu. Tāda noteikti ir nepieciešama, taču pašreizējo projektu vērtēju ļoti skeptiski.

Andrejs, pastaigājas
Domāju, ka jā. Mums ir tik daudz fantastisku mūziķu, kuri ceļo pa pasauli un kuri gribētu koncertēt šeit, taču mums diemžēl nav pasaules līmeņa koncertzāles. Tāda būtu ļoti nepieciešama. Man liekas, ka ar koncertzāles uzcelšanu Rīga tikai iegūs un kļūs bagātāka un skaistāka – visās jomās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.