Menu
 

Viedoklis. Caurspīdīgi miglainā novadu reforma Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - LETA Foto - LETA

Šā gada 14. maijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce informēja, ka ministrija sāks “lielāko sabiedrisko apspriešanu Latvijas politiskajā vēsturē”. Plānoti kopumā vairāk nekā 100 pasākumi. Diskutēt aicināšot gan pašvaldību deputātus, gan iedzīvotājus. Novadu aktīvākie ļaudis varētu priekā noelsties: nu tad beidzot ministrs aicina uz tikšanos!

Bet, pag! Ko nozīmē šis teikums informatīvajos materiālos? “Konsultācijas ar pašvaldībām ilgs līdz šā gada septembrim, bet tikšanās ar iedzīvotājiem notiks līdz nākamā gada maijam.” Te nu rodas jautājums, vai tikšanās ar pašvaldībām un tikšanās ar iedzīvotājiem ir viena otru papildinošas vai divas dažādas lietas.

Šodien, 7. jūnijā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rīko tikšanos Siguldā, par ko jau rakstījām. Pēc raksta izlasīšanas uz redakciju piezvanīja mūsu lasītājs Jānis Cielēns un interesējās, kur šī apspriede notiks un vai iedzīvotāji drīkst piedalīties. Izpētījām krustu šķērsu interneta resursus, un nudien – tādu informāciju neatradām. Zvanījām uz Siguldas pašvaldību un vaicājām, kur notiks tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru un vai iedzīvotāji drīkst piedalīties. Jautājums izrādījās gana sarežģīts – solīja pārzvanīt. Beigās ieteica vērsties VARAM, jo pasākumu organizējot ministrija, nevis pašvaldība.

Sazinājāmies ar VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļu, un ministrija laipni atļāva apspriedē piedalīties arī iedzīvotājiem. Ministrijā atklāja arī “slepeno” informāciju, kas nekur publiski nebija pieejama, – tikšanās notiks šodien pulksten 16.00 “Siguldas devonā”.

“Lai sabiedrība uzticētos politiķiem, viņu īstenotā politika nedrīkst būt savtīga un tai jābūt ticamai un izskaidrotai,” šādu nostāju intervijā aģentūrai LETA pauda topošais Valsts prezidents Egils Levits. Diemžēl šī elementārā patiesība politiķiem nereti aizmirstas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.