Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai atbalstāt priekšlikumu izmaksāt Latvijas ebreju kopienai 40 miljonus eiro kompensāciju? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Saeima pagājušajā nedēļā noraidīja partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) rosinātā likumprojekta ”Par labas gribas atlīdzinājumu Latvijas ebreju kopienai par holokausta un komunistiskā totalitārā režīma laikā nelikumīgi atsavināto nekustamo īpašumu” iekļaušanu darba kārtībā. Politiskā spēka piedāvājums paredz šo summu izmaksāt pa daļām desmit gadu laikā, sākot no 2021. gada un pabeidzot 2030. gadā.

Pret likumprojekta iekļaušanu darba kārtībā runāja deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), kurš uzsvēra, ka ebreju kopienai zaudējumi jau esot atlīdzināti, turklāt ebreji, ņemot vērā vēsturiskos notikumus Latvijas teritorijā, nav vienīgie, kam būtu kaut kas jāatlīdzina. 20. jūnijā Saeima lems, vai nodot šo likumprojektu izskatīšanai parlamenta komisijās.

Juris, uzņēmējs

Latvieši prasa? Krievi prasa? Nē! Kas ir bijis, tas ir jāaizmirst.

Inna, studente

Ja jāmaksā ir Latvijas valstij, tad neatbalstu kompensāciju izmaksu. Ja citi grib maksāt, lai maksā, tad man vienalga.

Salvis, uzņēmuma darbinieks

Nē, mēs esam pārāk nabadzīgi, lai mētātos ar naudu. Lai vispirms valsts sakārto pensiju un pabalstu jautājumus un tad domā par kompensācijām. Lai izdomā, kā tautu atgriezt un dabūt pie dzīvības.

Līna, produktu speciāliste

Latvija tobrīd bija okupēta, tātad kompensācija jāprasa Krievijai kā PSRS mantiniecei. Tādā gadījumā Latvija varētu proporcionāli maksāt. Latvijai nav

Krists, enerģētiķis

Būtu jābūt vienlīdzībai kompensāciju pieprasīšanā un izmaksā. No otras puses, ja argumenti ir pārliecinoši, tad jautājumu var skatīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.