Menu
 

Aptauja Ropažos: Vai šogad jau esat sēņojuši? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto: pixabay.com un Liene Ozola Foto: pixabay.com un Liene Ozola

Sociālajos tīklos jau kopš Jāņiem cilvēki dalās ar fotogrāfijām, kurās redzams sēņu guvums no meža veltēm. Visvairāk sēņotājiem ir izdevies savākt dzeltenās gailenes, taču grozos netrūkst arī pa kādai baraviciņai vai apšu kungam. Uztura speciālisti gaileni uzskata par vērtīgu sēni, kuras galvenā uzturvērtība ir lipīdi, nātrijs, kālijs, kalcijs un dzelzs, kā arī D vitamīns un B6 vitamīns. Gailenes saturot daudz cinka un vara, kas nepieciešami asinsrades nodrošināšanai organismā. Turklāt minerālvielas tajās labvēlīgi ietekmējot plaušu un smadzeņu darbību, stiprinot sirdi un redzi, kā arī uzlabojot ādas stāvokli. Vienā vārdā, veselības stiprināšanai noderēs ne tikai pastaiga pa priežu mežu, bet arī groziņā salasīto gaileņu mērcīte.

IEVA, skolotāja
Šogad vēl neesmu sēņojusi, bet man ļoti patīk to darīt. Mums nav noteiktu sēņu vietu – vienkārši braucam un staigājam pa mežiem, kuros patīk.

 

JURIS, automehāniķis
Jau pirms Jāņiem salasīju veselu spaini apšu bekas. Man ir zināmas vietas, kur tās aug, un tas jau ir ierasti, ka pirmās sēnes lasu jūnija beigās.

 

VIGO, pensionārs
Biju mežā, bet īsti sēņot vēl nesanāca, jo šogad man zināmajās vietās mežs ir ļoti mainījies. Daudzviet tas ir izcirsts, tādēļ jāmeklē jaunas sēņu vietas.

 

SERGEJS, pašvaldības darbinieks
Biju, nedaudz salasīju gailenes. Citas sēnes vēl pagaidām nav izdevies atrast, jo pagaidām sēņu vēl ir diezgan maz.

 

ZIGRĪDA, pastniece
Nē, jo pie mājas meži ir izcirsti, bet tālāk aizbraukt es nevaru, tādēļ sēņošana pagaidām tiek atlikta.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.