Menu
 

Ceturtdiena, 11 Oktobris 2018

Divas simtgades filmas izrādīs pasaules festivālos – Amsterdamā, Lībekā, Tallinā

Aktīvs festivālu rudens sācies divām dokumentālajām filmām no Nacionālā kino centra (NKC) programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” – režisora Ivara Selecka filma “Turpinājums” un triju Baltijas valstu kopražojums “Laika tilti” (režisori Kristīne Briede un Audrjus Stonis) dodas uz vairākiem pasaulē prestižiem starptautiskiem kinofestivāliem: Amsterdamā, Lībekā, Tallinā.

Lasīt vairāk...

Krievijas raķetei "Sojuz" ar SKS apkalpi pēc starta no Baikonuras atslēdzas dzinēji

Krievijas raķetei "Sojuz", kas ceturtdien ar diviem astronautiem startējusi no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS), atslēgušies otrās pakāpes dzinēji. Pēc avārijas kapsula ar astronautiem atdalījusies no raķetes un veiksmīgi piezemējusies Kazahstānas stepē 25 kilometru attālumā no Žezkazganas pilsētas.

Lasīt vairāk...

Pašvaldības drīkstēs veidot kopīgu policiju

Saeima ceturtdien, 11. oktobrī, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā “Par policiju”, kas nosaka pašvaldībām tiesības izveidot kopīgu policiju. Tāpat likumā precizēti pašvaldības un ostas policijas pienākumi un kārtība, kādā amatā apstiprināms pašvaldības policijas priekšnieks un viņa vietnieks, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Latvijas bibliotēkās sāksies kulinārijas konkurss-erudīcijas spēle "Literatūras garša"

No šī gada 15. oktobra līdz 4. novembrim iedzīvotāji aicināti doties uz sev tuvāko bibliotēku un piedalīties latviešu kulinārajam mantojumam veltītā kulinārijas konkursā-erudīcijas spēlē “Literatūras garša” – meklēt latviešu rakstnieku darbos minētus ēdienus, kā arī mēģināt tos pagatavot pašiem, informē Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente Ilma Elsberga.

Lasīt vairāk...

Latviešu dizains jāmeklē Vecrīgas sirdī – "Jaunajā kolekcionārā"

Mākslas kafejnīcas "Kolekcionārs" īpašnieks Edijs Eihmanis šovasar Vecrīgā atvēris dāvanu un dizaina preču veikalu "Jaunais kolekcionārs". Kafejnīca "Kolekcionārs" Blaumaņa ielā sniedz iespēju apvienot ēšanas baudu ar mākslas baudīšanu. Tomēr Edija Eihmaņa interese par latviešu dizainu mudinājusi ar šo sirdslietu nodarboties nopietnāk. Viņa sapnis par latviešu mākslinieku darinājumu veikalu ir īstenojies "Jaunā kolekcionāra" veidolā.

Lasīt vairāk...

DP pievērsīs pastiprinātu uzmanību militārās simulācijas spēlei Ādažu poligona tuvumā (papildināta)

Drošības policija (DP) sadarbībā ar citām institūcijām pievērsīs pastiprinātu uzmanību "Airsoft" spēlei, kas 13. oktobrī plānota kompleksā pāris kilometru attālumā no Ādažu poligona, aģentūra LETA noskaidroja DP. Pastiprināta uzmanība pasākumam tiks pievērsta saistībā ar tā ģeogrāfisko izvietojumu un militāro simulācijas aktivitāšu radītajiem riskiem.

Lasīt vairāk...

Uz džeza teātra koncertizrādi Siguldā aicina pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Katrīna Gupalo

Piektdien, 19. oktobrī, plkst. 19.00 kultūras centrā "Siguldas devons" skanēs džeza teātra koncertizrāde "Pēc pusnakts/After Midnight", atklājot vienas būtnes paralēlās pasaules — reālo un sapņu. Koncertizrāde pārsteigs klausītājus ar spilgtiem sižeta un mūzikas pavērsieniem, krāšņu šovu un novatorisku pieeju skatuves mākslai, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.