Menu
 

Trešdiena, 03 Oktobris 2018

Carnikavā dabas parkā "Piejūra" izstrādā veselības maršrutu sportisko apmeklētāju vajadzībām


Pēdējos mēnešos dabas parkā “Piejūra” paralēli tiek īstenoti divi lieli projekti – “Atpūtas taka dabas parkā “Piejūra” Carnikavā, Carnikavas novadā” jeb tā saucamās Carnikavas promenādes uz jūru būvniecība un "Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra” “Coastal Habitat Conservationin Nature Park “Piejūra”” jeb “LIFE CoHaBit”, tostarp tiks izveidots arī veselības maršruts.
Lasīt vairāk...

Māte ar divgadīgu bērniņu uz rokām izlec pa logu no degošas mājas Olaines pagastā

Olaines pagastā pirmdien, 1. oktobrī, aizdegoties divstāvu koka ēkai, daudzbērnu ģimene palikusi bez mājvietas. Ugunsnelaime izcēlusies brīdī, kad mājas saimniece Rita kopā ar divus gadus veco meitiņu devusies gulēt diendusu. Par laimi, nelaimē neviens nav cietis – saimniece pēdējā brīdī ar bērnu uz rokām izlekusi pa logu, vēsta LNT raidījums “Degpunktā”. 

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā: Vai, iegādājoties medikamentus, jūs piekrītat lietot lētāko alternatīvu?

No 1. oktobra 83 kompensējamo zāļu A saraksta medikamentiem ir samazināta cena. Tiek lēsts, ka pacientu kopējais ietaupījums būs 2,5 miljoni eiro. Speciālisti atzinuši, ka Latvijas iedzīvotāji ik gadu pārmaksā teju 25 miljonus eiro par zālēm, kurām ir pieejama lētāka alternatīva ar līdzvērtīgu terapeitisko efektivitāti. Gadījumos, ja ārsts receptē nav atzīmējis, ka medikamentu nedrīkst aizvietot, farmaceita uzdevums ir piedāvāt lētākās zāles. Tomēr joprojām liela daļa iedzīvotāju izvēlas nevis lētākos medikamentus, bet oriģinālos, kas ir krietni dārgāki, lai gan abu efektivitāte ir līdzvērtīga.

Lasīt vairāk...

Skolēnus aicina piedalīties Likteņdārza konkursā par lielāko reģiona sveci

Gatavojoties Latvijas Republikas simtgades svinībām, Likteņdārzs aicina Latvijas skolu skolēnus piedalīties konkursā par lielāko reģiona sveci. Skolēni tiek aicināti veidot klasi pārstāvošās komandas, kopīgi vākt parafīnu un vecās sveces, lai konkursa noslēgumā sadarbībā ar SIA "Baltic Candles" tiktu izlietas piecas lielsveces – pa vienai Latgalei, Kurzemei, Vidzemei, Zemgalei un Rīgai, informē Likteņdārza administratīvā direktore Linda Galino.

Lasīt vairāk...

Šonedēļ Jaunmārupē uzstāda brīvdabas mūzikas instrumentus

Šonedēļ Jaunmārupē starp priežu meža kokiem, iepretim Jaunmārupes Sabiedriskajai ēkai, tiek uzstādīti brīvdabas mūzikas instrumenti, veidojot interaktīvu un iedzīvotājiem pieejamu infrastruktūras objektu. 10. oktobrī plkst. 15.00 iedzīvotāji un interesenti tiek aicināti uz Muzikālā parka svinīgo atklāšanu un mūzikas instrumentu ieskandināšanu Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pedagogu pavadībā.

Lasīt vairāk...

Vienu no pēdējām reizēm VEF Kultūras pilī tiks izrādīta operete "Balle Savojā"

Operetes teātris saviem skatītājiem 15. oktobrī piedāvā iespēju vienu no pēdējām reizēm noskatīties Paula Abrahama opereti “Balle Savojā”. Dejas – valši, tango, džezs un klasika vienuviet spīdošā meistardarbā, kas uz pasaules skatuvēm gozējas jau kopš skandalozās pirmizrādes Berlīnē 1932. gadā. Operetes cienītājiem Latvijā operete tiek izrādīta kopš 2016. gada 13. marta.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas MTB velomaratons pludmalē pulcēs Latvijas vadošos riteņbraucējus

  • Publicēts Sports

6. oktobrī Majoru pludmalē jau tradicionāli startēs Jūrmalas MTB velomaratons, kas vienuviet pulcēs gan profesionālus riteņbraucējus, gan lielus un mazus šī sporta veida entuziastus no Pierīgas un citiem Latvijas reģioniem. Ikviens interesents ir aicināts izmēģināt spēkus kādā no četrām kalnu velobraukšanas distancēm, izbaudot kopā būšanas prieku un ieskandinot rudens sezonu uz aktīvas un pozitīvas nots. Dalību velomaratonā jau šobrīd ir apstiprinājuši arī pašmāju vadošie riteņbraucēji Emīls Liepiņš, Andžs Flaksis un Dmitrijs Sorokins, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.