Menu
 

Otrdiena, 26 Marts 2019

VARAM: "Rīgas satiksmes" pamatkapitālā nav iekļauti vairāk nekā 28 miljoni eiro

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) konstatējusi, ka SIA "Rīgas satiksme" (RS) pamatkapitālā nav ieguldīti vairāk nekā 28 miljoni eiro. Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šajā otrdienā sprieda par VARAM veiktās audita analīzes rezultātiem RS un Rīgas domes darbu pašreizējā sasaukuma laikā.

Lasīt vairāk...

Foto: Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos teātra dienas koncerts "Divi vienā"

Kā katru gadu šajā laikā Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvo teātra dienas koncerts, šoreiz tas sastāv no divām žanriski un intonatīvi atšķirīgām daļām, kas atspoguļojas jau nosaukumā “Divi vienā”, – “Poēma par skatuvi” un “Circeņa pavasaris”. Koncerta režisors Edmunds Freibergs, Circeņa Driskas lomā – Jānis Skanis.

Lasīt vairāk...

Aptauja Viļņā, Lietuvā: Kā vērtējat Lietuvas premjera izteikumus par latviešiem kā konkurentiem?

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis, kurš maijā gaidāmajās vēlēšanās gatavojas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, tiekoties ar vēlētājiem, izteicis apgalvojumu, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās". Vēlāk teiktais tika precizēts: "Latvieši un igauņi mums, varētu domāt, visā pilnībā būtu brāļi, taču tā nav. Runājot par to pašu Latviju, ekonomikā tā ir viena no mūsu lielākajām konkurentēm." Piedaloties mediju konferencē Viļņā, "Rīgas Apriņķa Avīze" aptaujāja sastaptos žurnālistus par premjera izteikumiem.

Lasīt vairāk...

Foto: Carnikavā atver Leona Kuzminska atmiņu krājumu par izsūtījumu Sibīrijā

Carnikavas novada politiski represēto kluba biedri 25. martā pulcējās, lai satiktos ar likteņa biedriem un klusuma brīdī godinātu tos, kuru dzīves aprāvās izsūtījumā. Šogad piemiņas pasākumu papildināja īpašs notikums – nu jau mūžībā aizgājušā novadnieka Leona Kuzminska grāmatas “Atmiņas par izsūtījumu Sibīrijā” atvēršana, klātesot arī autora ģimenei, informē Carnikavas novada pašvaldībā.
Lasīt vairāk...

Akcijas "Stikla šķiratlons" laikā no privātmājām savāks liekās burkas un pudeles

Stikls ir viens no dabiskākajiem iepakojumiem, ko var veiksmīgi pārstrādāt, taču kopējā sadzīves atkritumu plūsmā tas ir salīdzinoši smags materiāls un, nonākot atkritumu poligonā, tas nesadalās. Nokļūstot apkārtējā vidē, tas ir bīstams aso šķembu dēļ. Tāpēc, lai reģionu iedzīvotājiem radītu iespēju ilgtspējīgā veidā atbrīvoties no stikla taras uzkrājuma, SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar AS “Latvijas Zaļais punkts” sāk īpašu iniciatīvu “Stikla šķiratlons”. Tās ietvaros līdz gada beigām speciāls transports visā Latvijā no privātmājām savāks liekās burkas un pudeles.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.