Menu
 

Otrdiena, 08 Decembris 2020

Izstrādāts jauns pasākumu kopums Covid-19 ierobežošanai, veselības aprūpei paredzot 254 miljonus eiro

Covid-19 ierobežošanai izveidota jauna stratēģija, kurā veselības aprūpes un sabiedrības veselības pasākumu kopumam tiek paredzēts finansējums 254 269 517 eiro apmērā, liecina otrdien valdības sēdē izskatītā stratēģija par nepieciešamo pasākumu kopumu Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldīšanai 2020.–2021.gadam.

Lasīt vairāk...

Pieci iemesli, kāpēc svarīgi lasīt kopā ar bērniem; aicina piedalīties labdarības kampaņā

Modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" aicina izmantot decembra tumšos un garos vakarus, lai kopīgi ar bērniem lasītu grāmatas un dalītos labajā, dāvinot grāmatas arī tām ģimenēm, kuras pašas nevar tās atļauties iegādāties. Eksperti atzīst, ka tieši grāmatu lasīšana veicina bērnu radošumu, papildina vārdu krājumu, stiprina klausīties prasmi un sniedz citus būtiskus ieguvumus bērnu attīstībā. Labdarības kampaņā "Iedvesmo lasīt!" plānots iepriecināt ar grāmatām 237 trūcīgo ģimeņu bērnus.

Lasīt vairāk...

Vecāku pabalstu turpinās izmaksāt, ja ārkārtējās situācijas dēļ vecāks nevarēs atgriezties darbā

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 8.decembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", kas paredz vecāku pabalstu turpināt izmaksāt, ja bērna vecāks ārkārtējās situācijas dēļ nevar atgriezties darbā, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju šogad nav satikuši savus radiniekus

39% Latvijas iedzīvotāji šogad ne reizi nav satikuši un, visticamāk, arī Ziemassvētkos nesatiks savus radiniekus, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja. Vairākums iedzīvotāju (71%) tāpēc jūtas apbēdināti, tomēr trešdaļa aptaujāto norādījusi, ka svētku izjūtu palīdzētu radīt pārsteiguma dāvana no līdzcilvēkiem, informē “Luminor” sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Lasīt vairāk...

Pusgads līdz jauno pašvaldību vēlēšanām

Kovida krīzē valdība un pašvaldības, šķiet, to vien dara, kā dzēš nepārtrauktus ugunsgrēkus: slimnīcās gultasvietu par maz, attālinātas mācības par tālu, darbaspēkam darba par maz, pabalstus vajag visiem. Taču līdztekus pandēmijas seku apkarošanai pašlaik Latvijā turpinās vēl viens nozīmīgs process, kas politiķiem jānovada līdz tā uzvarošajām beigām, – administratīvi teritoriālā reforma. Līdz kārtējām pašvaldību vēlēšanām, kas noritēs jaunajās robežās, atlikuši vien nepilni seši mēneši.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.