Menu
 

Otrdiena, 11 Februāris 2020

Valentīndienā Dzintaru koncertzāle aicina uz romantisku "Piektdienas vakara šovu"

14. februārī, Valentīndienā, Dzintaru koncertzāle klausītājus aicina uz valdzinošu “Piektdienas vakara muzikālo šovu” kopā ar spožiem latviešu dziedātājiem – Dināru Rudāni, Aminatu, Rūtu Dūdumu-Ķirsi, The Ludvig, Dagni Roziņu un “The Beach Band”. Mīlestībai veltītajā programmā varēs baudīt 20. un 21. gadsimta pasaules mūzikas šedevrus un populāras latviešu melodijas.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Inflācija Latvijā šogad būs nedaudz virs 2%

Latvijā turpinās mērens patēriņu cenu pieaugums un pat salīdzinoši straujais akcīzes likmes kāpums degvielai no šī gada 1. janvāra nav radījis lielu kopējo cenu pieaugumu Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada janvārī gada inflācija Latvijā pat nedaudz sarukusi un salīdzinājumā ar 2019. gada janvāri patēriņa cenas Latvijā augušas par 2,2%, savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi cenas kāpušas par 0,5%. Tādējādi gada kopējā inflācija Latvijā jau 8 gadus nav pārsniegusi 3%, un, pēc manām prognozēm, arī šogad vidējais patēriņu cenu līmenis Latvijā varētu augt par nedaudz vairāk nekā 2%.

Lasīt vairāk...

Gadatirgū Mārupē pulcēsies 32 skolēnu mācību uzņēmumi no 11 Latvijas skolām

“Biznesa vēstniecība” sadarbībā ar Mārupes Valsts ģimnāziju, Jaunmārupes pamatskolu un “Junior Achievement Latvija” 15. februārī no plkst. 11.00 līdz 14.00 rīko skolēnu mācību uzņēmumu reģionālo gadatirgu "Cits bazārs", kurā piedalīsies skolēnu mācību uzņēmumi no Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Iecavas vidusskolas, Tukuma 3. pamatskolas, Īslīces pamatskolas, Madonas pilsētas vidusskolas, kā arī Mārupes Valsts ģimnāzijas, Jaunmārupes pamatskolas un Mārupes pamatskolas.

Lasīt vairāk...

Gada inflācija janvārī Latvijā – 2,2%

Patēriņa cenas šogad janvārī salīdzinājumā ar decembri Latvijā palielinājās par 0,4%, bet gada inflācija – šogad janvārī salīdzinājumā ar 2019. gada janvāri bija 2,2% apmērā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Savukārt 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, janvārī pieauga par 2,7%. 

Lasīt vairāk...

Džuliāni: Latvijā aizdomās par korupciju veikta izmeklēšana saistībā ar Hanteru Baidenu

ASV prezidenta Donalda Trampa privātais advokāts un bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliāni intervijā telekanālam "Fox News" paziņojis, ka viņa rīcībā ir Latvijas valdības iestādes izdots dokuments, kas liecina, ka saistībā ar bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēlu Hanteru Baidenu Latvijā tiek veikta izmeklēšana "par korupciju".

Lasīt vairāk...

Laika ziņu redaktors Toms Bricis uz darbu dodas ar prieku

Ikdienā Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis stāsta par gaidāmo laiku, bet 15. februāra vakarā viņš debitēs mazliet neierastā ampluā, pievienojoties Latvijas sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras 2019" vadītājiem Evai Johansonei un Jānim Holšteinam-Upmanim. Šā gada ceremonijas akcents ir futūristiski meteoroloģiska ievirze, un Toms par savu debiju pasākuma vadītāja ampluā teic: "Šis laikam ir egoistiski, bet, pirmkārt, tas patiesi man ir izaicinājums un jaunas pieredzes gūšana, otrkārt, es ceru, ka mana klātbūtne ļaus uz aizvadītā gada kultūras notikumiem palūkoties ar kultūras skatītāja un baudītāja acīm."

Lasīt vairāk...

Grupas "Sudden Lights" koncerttūres īpašā viešņa būs dziedātāja Elizabete Gaile

Grupas “Sudden Lights” Latvijas koncertu tūres “Vislabāk ir tur, kur manis nav” īpašā viešņa būs dziedātāja un skaistās balss īpašniece Elizabete Gaile. Koncertiem plašāku un lielāku skanējumu piešķirs četri dažādi kori no koncertu tūres pilsētām – Valmieras, Alūksnes, Liepājas un Rīgas, informē “Sudden Lights” mediju pārstāve Inga Zālīte.

Lasīt vairāk...

VUGD: Vēl pāragri spriest, vai dūmu detektori ir uzlabojuši traģisko ugunsnelaimju statistiku

Otrajā mēnesī pēc jauno ugunsdrošības prasību stāšanās spēkā vēl ir pāragri spriest, vai prasība par obligātiem dūmu detektoriem katrā mājoklī ir uzlabojusi traģisko ugunsnelaimju statistiku, otrdienas rītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.