Menu
 

Trešdiena, 26 Augusts 2020

Noderīgi padomi, kā parūpēties par bērna veselību un labsajūtu

Strauji tuvojas septembris un jauns mācību gads, kas šogad būs citādāks nekā ierasti. Lai arī pirmais septembris ir svētki visiem skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem, patiesi ir arī tas, ka daļai jaunais mācību gads var radīt stresu, īpaši šogad – koronavīrusa dēļ notiek pārmaiņas un ir neziņa par to, kas tuvākajā laikā ir gaidāms. Lai skolas gaitas sagādātu vairāk prieka nekā raižu, ieteicams pievērst pastiprinātu uzmanību bērna emocionālajai veselībai un imunitātes stiprināšanai.

Lasīt vairāk...

Dailes teātrī šosezon būs skatāmi 11 jauniestudējumi

Dailes teātris šogad svin simtgadi, jubilejas gadā skatītājiem piedāvājot 11 jauniestudējumus. Kā centrālais notikums iecerēta teātra dibinātājam Eduardam Smiļģim veltītā izrāde “Smiļģis”. Sezonu  teātris uzsāks ar angļu rakstnieka Roberta Aika darba “Ārsts” iestudējumu Gata Šmita režijā, kura pirmizrāde paredzēta 18.septembrī, informēja Dailes teātrī.

Lasīt vairāk...

Tiesa piespriež piecu gadu cietumsodu par smagas autoavārijas izraisīšanu reibumā pie Upesciema

Rīgas rajona tiesa, valsts apsūdzību uzturot Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurorei, piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem vīrietim, kurš šī gada 16. martā izraisīja smagu autoavāriju uz Rīgas apvedceļa, netālu no Upesciema, pavēstīja Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Lasīt vairāk...

Foto: Atjaunotajā Sēnītes posmā ieklāts 180 000 tonnu asfaltbetona

Trešdien amatpersonu, būvnieku un pašvaldību pārstāvju klātbūtnē svinīgi atklāts pēdējo divu gadu lielākais būvdarbu objekts uz valsts autoceļiem – 14 km garais Vidzemes šosejas posms no Garkalnes līdz Sēnītei. Būvdarbi tika sākti 2019. gada pavasarī un tos veica piegādātāju apvienība “Binders un ACB” par līgumcenu 46,58 miljoni eiro (ar PVN), ko finansēja no valsts budžeta un ES Kohēzijas fonda.

Lasīt vairāk...

1.septembrī durvis vērs atjaunotais Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpuss

Noslēdzoties rekonstrukcijas darbiem, augustā ekspluatācijā nodots Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpuss, un skola ieguvusi jaunu, pilnīgu veidolu, savienojoties ar pērn atklāto dabaszinātņu un matemātikas jeb Kvantu korpusu. Siguldas Valsts ģimnāzija nu atgriezusies vietā, kur reiz pastāvējusi no 1960. līdz 1984. gadam, un kļuvusi par vienu no mūsdienīgākajām skolām Latvijā, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Grupa "DAGAMBA" un "Sinfonietta Rīga" aicina uz vasaras sezonas noslēgumu Dzintaru koncertzālē

Grupa “DAGAMBA” un kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” ar diriģentu Normundu Šnē pie diriģenta pults aicina uz iespaidīgu vasaras sezonas noslēguma koncertu 4. septembrī plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē. “Elpu aizraujošajā koncertā skanēs grupas “DAGAMBA” labāko skaņdarbu izlase, īpaši izceļot šā gada lielos jubilārus Ludvigu van Bēthovenu, kuram šogad aprit 250 gadu, un Pēteri Čaikovski, kuram aprit 180 gadu,” vēsta Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.