Menu
 

Trešdiena, 22 Decembris 2021

LTA: Tirdzniecības centros sākotnēji var būt problēmas ar preču piegādes iespējām brīvdienās

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) ir gandarīta par valdības lēmumu, kas turpmāk ļaus visiem tirdzniecības centros esošajiem veikaliem strādāt arī brīvdienās un svētku dienās, tomēr tā pieņemšana tik neilgi pirms stāšanās spēkā var sākotnēji sagādāt grūtības ar preču piegādes iespējām un darbinieku atsaukšanu no atvaļinājumiem, pavēstīja asociācijā.

Lasīt vairāk...

Salaspilī aizturēts vīrietis par divām zādzībām no automašīnām un iekļūšanu svešā mājoklī

9.decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī tika saņemts izsaukums no kādas sievietes, kura paziņoja, ka Salaspilī viņas mājā pa neaizslēgtām durvīm bija iekļuvis zaglis. Taču, ņemot vērā, ka saimniece zagli pamanīja, viņš esot aizsteidzies prom, kā rezultātā nepaguva neko nozagt. Likumsargi nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur sieviete izstāstīja, kā izskatījies iespējamais ļaundaris.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas dome apstiprinājusi 2022.gada budžetu

Trešdien Jūrmalas dome apstiprināja konsolidēto budžetu 2022. gadam. Plānots, ka nākamā gada budžeta ieņēmumi būs 94,02 miljoni eiro, kas ir par 3,3 % mazāk nekā pērn. Jūrmalas 2022. gada darbu centrā būs uzsākto lielo investīciju objektu īstenošana, ceļu un iekšpagalmu remonti, kā arī sociālā atbalsta nodrošināšana jūrmalniekiem.

Lasīt vairāk...

Latviešu bagātīgais svētku galds: ar ko vērtīgi tradicionālie Ziemassvētku deviņi ēdieni?

Tuvojoties Ziemassvētkiem, daudzās ģimenēs aktuāls temats – ko celt svētku galdā? Ziemassvētki ir vieni no tiem svētkiem, kuros daudzi izvēlas tradicionālās latviešu maltītes, sekojot senču tradīcijām un ticējumiem, kas vēsta, ka šajos svētkos vajag deviņas reizes ēst, lai būtu bagātība un uz galda jābūt deviņiem ēdieniem. Ar kādām uzturvielām bagāti latviešu tradicionālie Ziemassvētku ēdieni un ko vajadzētu ievērot svētku mielasta laikā, lai nerastos gremošanas traucējumi?

Lasīt vairāk...

Latvijas Bāru asociācijai divejādas sajūtas par valdības lēmumu ļaut strādāt Jaungada naktī

Latvijas Bāru asociācijai ir divejādas sajūtas par valdības lēmumu bāriem un izklaides vietām ļaut strādāt Jaungada naktī, proti, uzņēmēji uz šādu iespēju skatās pozitīvi, tomēr arī viņu vidū ir lielas bažas par Covid-19 omikrona paveida strauju izplatīšanos, aģentūrai LETA atzina Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis, "Cuba Cafe" līdzīpašnieks Arnis Bikšus.

Lasīt vairāk...

Valsts policija atgādina par drošību svētku laikā

Jau šonedēļ būs gada gaišākie un ģimeniskākie svētki, lai šos svētkus neiztraucētu kāda negaidīta situācija, policija atgādina par drošību svētku laikā. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt apzinīgiem un atbildīgiem gan piedaloties ceļu satiksmē, gan izvēloties svētkiem piemērotas izklaides, kā arī ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Lasīt vairāk...

Profesore: Stagnācijas budžets, kas ne ar ko īpašu neizceļas

Gada nogalē Saeima dažu stundu laikā pieņēma 2022. gada budžeta likumu, kurā budžeta ieņēmumi plānoti 10,66 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi – 12,4 miljardu eiro apmērā. Iespējams, viens no iemesliem, kādēļ šogad ar budžeta pieņemšanu gāja tik raiti, ir tas, ka 2022. gada budžets ir viens no garlaicīgākajiem, kāds Latvijas bijis. Nenoliedzami, ir vairāki pozitīvi aspekti un arī deficīta apjoms nav traģisks, tomēr arī izaugsme, lai arī saukļos ļoti skaista, realitātē ir minimāla.

Lasīt vairāk...

Foto: Saulkrastu pilsētā apskatāmas krāšņas Ziemassvētku dekorācijas

Gada nogalē Saulkrastu pilsēta aicina uz neaizmirstamu Ziemassvētku pastaigu ceļojumu, pilsētas apmeklējums ikvienam sagādās pozitīvas emocijas un liks justies kā īstā ziemas pasakā. Ziemassvētku gaidīšanas laikā pilsētvidē apskatāmi ziemeļbrieži, svētku dāvanas un izgaismots burinieks. Īsto Ziemassvētku sajūtu vislabāk izjust tieši vakaros, kad pilsētā iemirdzas gaismiņas un ikdienas steiga pārtop par lēnu svētku baudīšanas prieku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.