Menu
 

Sestdiena, 27 Marts 2021

Par gada cilvēku medicīnā atzīta RAKUS Tuberkulozes un plaušu slimību centra galvenā ārste Andra Cīrule

Šogad titulu "Gada cilvēks medicīnā 2020" ieguva Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Tuberkulozes un plaušu slimību centra galvenā ārste Andra Cīrule, bet par "Gada notikumu medicīnā 2020" tika atzīts Latvijas zinātnieku izstrādātais siekalu tests Covid-19 ierobežošana, aģentūru LETA informēja Latvijas Ārstu biedrības sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Ansonska.

Lasīt vairāk...

Ijabs: Vakcinācijai pret Covid-19 un darbam pie digitālā zaļā sertifikāta izstrādes ir jānorit paralēli

Vakcinācijai pret Covid-19 un darbam pie digitālā zaļā sertifikāta izstrādes ir jānorit paralēli, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (AP), nepiekrītot domai, ka sertifikātu jāsāk ieviest tikai tad, kad visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs vakcīnas būs pieejamas ikvienam.

Lasīt vairāk...

Bībeles biedrības grāmatu dāvinājums Pierīgas novadu draudzēm

Bībeles biedrība jau ceturto gadu īsteno projektu “Dieva Vārds – Latvijas novadiem”. Tā ietvaros tiek dāvinātas Bībeles un citas grāmatas draudzēm Latvijas novados un pilsētās. Šogad 687 grāmatas saņēma 24 Pierīgas novada dažādu konfesiju draudzes – Krimuldā, Baldonē, Ropažos, Mālpilī, Siguldā, Saulkrastos, Carnikavā, Inčukalnā, Ādažos, Ķekavā, Garkalnē un Salaspilī.

Lasīt vairāk...

Četri padomi vecākiem, kā iedvesmot bērnus fizikas apguvei

Cilvēcei attīstoties, attīstās arī fizika, tomēr tās galvenais uzdevums paliek nemainīgs – izprast dabas likumus, aprakstīt tos ar vienkāršām sakarībām un izmantot iegūtās zināšanas dzīves kvalitātes uzlabošanai. Tas ir precīzi tas pats, ko dara bērns kopš dzimšanas, turklāt vecāku uzdevums būtu šo interesi atbalstīt un virzīt, attīstot bērnā zinātnisko domāšanu.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents norāda uz problēmām vēsturiskā taisnīguma atjaunojošajos noregulējumos

Trīs pieņemtie noregulējumi - par nelikumīgi represēto personu reabilitāciju, par politiski represētas personas statusu un par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu - kopumā risina vēsturiskā taisnīguma atjaunošanas jautājumus, taču to visu piemērošanas praksē ir vērojama būtiska problēma, paziņojumā pauž Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Kā rīkoties, ja piemeklējusi panikas lēkme?

Panikas lēkmes ir īslaicīgas trauksmes epizodes. Tās ir neprognozējamas un var notikt jebkurā laikā un vietā, turklāt sajūtas, kuras cilvēks piedzīvo, nav proporcionālas patiesajai situācijai un var pat nebūt saistītas ar apkārt notiekošo. Kādi ir tipiskākie panikas lēkmes simptomi un kāpēc svarīgi to laikus atpazīt un meklēt palīdzību?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.