Menu
 

Otrdiena, 11 maijs 2021

Pasažieris ar Covid-19 infekciju braucis Saulkrastu un Skultes vilcienos

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 26. aprīlī, kā arī 5., 6., 7. maijā braucis ar vilcienu Saulkrasti – Rīga (reisa nr. 6107), plkst. 7.35 no Ziemeļblāzmas uz Rīgu un atpakaļ ar vilcienu Rīga – Saulkrasti (reisa nr. 6142), plkst. 17.07 no Rīgas uz Ziemeļblāzmu.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Eksporta pavasara uzplaukumu veicina zemais atspēriena punkts un augstās cenas

Ārējā tirdzniecībā pavasaris iesākās ļoti ražīgi. CSP dati rāda, ka martā preču eksporta vērtība pakāpās par spēcīgiem 20,6% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pēdējo četru gadu straujākais pieaugums palīdzēja tikt pie jauna preču eksporta rekorda 1,34 miljardu eiro apmērā. Tik spilgtu sniegumu varam daļēji skaidrot ar atlēcienu no pagājušā gada zemās bāzes – līdzīgi kā citos ekonomikas sektoros.

Lasīt vairāk...

Uztura speciāliste iesaka, kā samazināt cukura patēriņu ikdienā

Reti kurš pārtikas produkts raisa tik daudz patīkamu izjūtu kā saldumi, kas lutina garšas kārpiņas, uzlabo garastāvokli un rada svētku sajūtu. Tas nav nekas pārsteidzošs - saldā garša ir pirmā, ko cilvēks iepazīst līdz ar mātes pienu, tāpēc tā šķiet sevišķi mīļa. Tomēr pārāk daudz cukura ikdienas uzturā var radīt veselības problēmas un izraisīt sliktu pašsajūtu. Tā kā cukurs ir atrodams daudzu ikdienišķu produktu sastāvā, ne vienmēr pietiek ar atteikšanos no saldumiem, lai uzlabotu veselību. Kā samazināt cukura daudzumu ikdienas uzturā, iesaka uztura speciāliste Lizete Puga.

Lasīt vairāk...

"Latio": Augusi vietējo pircēju interese par mājokļiem Jūrmalā

Nekustamo īpašumu tirgus pārorientēšanos uz vietējo iedzīvotāju, ko sekmējusi pandēmija, īpaši izteikti var manīt Jūrmalas tirgū, kurš līdz šim īpaši pievilcīgs bija ārvalstu klientiem. Kūrortpilsētu par savu dzīvesvietu izvēlas arvien vairāk pašmāju pircēju, kuru rocība ir augusi, un aktivitāte novērojama gan t.s. ekonomiskajā mājokļu segmentā, gan arī augstākajā cenu grupā, kurā vēl pirms apmēram pieciem gadiem vietējais pircējs nedominēja.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā pārbūvēs tiltu pār Tumšupi

Šonedēļ tiks uzsākti pārbūves darbi uz tilta pār Tumšupi autoceļa Inčukalns–Ikšķile (P10) 13,07.km. Būvdarbu posmā ir ieviesti ātruma ierobežojumi 30, 50 un 70 km/h. Satiksme pār tiltu organizēta ar reverso kustību un luksoforu, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā un Satiksmes informācijas centrā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Eksports šogad būs viens no nozīmīgākajiem Latvijas ekonomikas dzinējiem

Rūpniecība un preču eksports šobrīd ir viena no spēcīgākajām Latvijas ekonomikas sastāvdaļām, kuru nav ietekmējis Covid-19 otrais vilnis un ar to saistītie ierobežojumi. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, martā Latvijas preču eksportā ir pat izdevies sasniegt jaunu eksporta rekordu un salīdzinājumā ar 2020.gada martu Latvijas preču eksports pieauga par 20,6%, sasniedzot 1,34 miljardus eiro. Protams, gada pieaugumus šobrīd ietekmē zemā ekonomiskā aktivitāte pērnā gada pavasara mēnešos, kad sākās Covid-19 pandēmija, taču arī salīdzinājumā ar 2019.gadu eksporta apjomi ir auguši par 21,1%, un tas ir ļoti labs rādītājs.

Lasīt vairāk...

Aptauja Garkalnē. Vai plānojat šovasar doties tālākā ceļojumā?

Latvijas valdība ir atbalstījusi informatīvo ziņojumu, kas paredz Latvijā ieviest Eiropas Savienības digitālo zaļo sertifikātu (Digital Green Certificate). Tas paredz, ka iedzīvotājiem, kuri vēlēsies ceļot, būs jāsaņem viens no trim sertifikātiem – par vakcināciju, negatīvu Covid-19 testu vai infekcijas pārslimošanu. Vienlaikus vairākas tūristu iecienītas atpūtas valstis ir iecerējušas atvērt robežas tūristiem, kas vakcinējušies pret Covid-19. Tā, piemēram, Kipra jau ir paziņojusi, ka no šīs nedēļas atver robežas pret koronavīrusu vakcinētiem tūristiem no 65 valstīm, tostarp Latvijas, ārvalstu viesiem ļaujot iebraukt valstī bez nepieciešamības uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu vai ievērot karantīnu.

Lasīt vairāk...

Pamatojoties uz IDB piemēroto drošības līdzekli, no amata pienākumu pildīšanas atstādināts Krapsis

Pamatojoties uz Iekšējās drošības biroja (IDB) piemēroto drošības līdzekli, Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. IDB Krapsim kā drošības līdzekli piemērojis aizliegumu ieņemt konkrētu amatu, aģentūru LETA informēja VP.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.