Menu
 

Otrdiena, 18 maijs 2021

Eiropas Savienības balva literatūrā piešķirta rakstniecei Laurai Vinogradovai

Eiropas Savienības balva literatūrā (The European Union Prize for Literature – EUPL) šogad piešķirta latviešu rakstniecei Laurai Vinogradovai (1984) par garstāstu “Upe” (redaktore – Daina Grūbe), kas izdots apgādā “Zvaigzne ABC” 2020. gadā. Balvu piešķir jauniem, pārsteidzošiem un daudzsološiem prozas autoriem, un tās mērķis ir pamanīt un aktualizēt jaunas literārās balsis visā Eiropā.

Lasīt vairāk...

Noskaidroti Cimzes balvas un Kultūras ministrijas apbalvojuma ieguvēji, starp viņiem arī Pierīgas pārstāvji

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibinātās Cimzes balvas izcilākajiem kultūrizglītības jomas skolotājiem ieguvēju un Kultūras ministrijas (KM) apbalvojuma laureātu – talantīgāko kultūrizglītības jomas jauniešu un viņu pedagogu – godināšana būs redzama videoformātā ar pirmizrādi 21.maijā plkst.14.00 KM un LNKC tīmekļvietnēs, kā arī LNKC sociālo tīklu kontos.

Lasīt vairāk...

Vienreizējo 200 eiro pabalstu plāno izmaksāt izdienas pensiju saņēmējiem, kuriem ir noteikta invaliditāte

Labklājības ministrija (LM) piekrīt Tiesībsarga viedoklim un rosina veikt grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, paredzot vienreizējo 200 eiro pabalstu izmaksāt arī tiem izdienas pensiju saņēmējiem, kuriem ir noteikta invaliditāte. Pabalsta izmaksu plānots uzdot iestādēm, kuras piešķir un izmaksā izdienas pensijas, – Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA), Aizsardzības ministrijai, Militārās izlūkošanas un drošības dienestam, kā arī Satversmes aizsardzības birojam.

Lasīt vairāk...

Darbu klātienē atsāks lielo tirdzniecības centru veikali ar atsevišķu ārēju ieeju

Turpinot pakāpenisku pāreju uz drošas iepirkšanās vides ieviešanu tirdzniecības nozarē, valdība šā gada 18. maija sēdē lēma atļaut atsākt klātienes darbu arī tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 m2, esošajiem veikaliem, kuros apmeklētājiem ir nodrošināta atsevišķa ārējā piekļuve (ārējā ieeja) tirdzniecības vietai. Lēmums stāsies spēkā pēc attiecīgo grozījumu publicēšanas “Latvijas Vēstnesī” (plānots, ka šā gada 20.maijā), informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Negadījumi un multidarbošanās – apkopoti Latvijas iedzīvotāju biežākie nelaimes gadījumi mājās

Laikā, kad savu ikdienu lielākoties pavadām mājās, kopā ar darāmo darbu sarakstu ir pieaudzis arī negadījumu skaits mājās. To starpā ir gan ikdienišķas ķibeles, gan nopietni un dzīvību apdraudoši negadījumi. Mājokļa drošības mēneša ietvaros “Gjensidige Latvija” ir apkopojusi biežākos, bīstamākos un kuriozākos negadījums, ar kuriem sastapušies Latvijas iedzīvotāji, darot vairākas lietas vienlaikus.

Lasīt vairāk...

Skates "Gada labākā būve" konkursā skolēniem starp labākajiem zīmētājiem arī Pierīgas pārstāves

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” zīmējumu konkursā skolēniem “Būve – mana novada dārgakmens” nosaukti laureāti trijās vecuma grupās un publikas balsojumā internetā. Konkurss otro gadu norit ar kompānijas “S.B.C.” atbalstu, informē Latvijas Būvnieku asociācijā un Latvijas Būvinženieru savienībā.

Lasīt vairāk...

Siguldas Biznesa inkubatorā atbalstīs 33 biznesa idejas un jaunos uzņēmumus

Šogad pavasara uzņemšanā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām Siguldas Biznesa inkubatorā tika saņemti 67 pieteikumi, no tiem programmās uzņemti 33 dalībnieki. Inkubācijas programmai saņemti 29 jauno uzņēmumu pieteikumi, dalību programmā turpinās septiņi dalībnieki. 32 pieteikumus pirmsinkubācijas programmai iesniedza biznesa ideju autori, no tiem programmā startēs 20 idejas. Šogad programmās būs arī seši diasporas pārstāvji no Šveices, Kanādas, Grieķijas, Dānijas un Horvātijas, informē inkubatora vecākais projektu vadītājs Artūrs Bērziņš.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.