Menu
 

Ceturtdiena, 20 maijs 2021

Linkaits: Panākts būtisks progress starptautiskās satiksmes atjaunošanai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits atzinīgi vērtē Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu panākto vienošanos, lai atvērtu ES robežas kontrolētai, epidemioloģiski drošai ceļošanai. ES Padomes jaunās rekomendācijas paredz iespējas ieceļot Eiropas Savienībā no trešajām valstīm vakcinētām personām, kuras vismaz 14 dienas pirms ierašanās ES ir pabeigušas vakcināciju pret Covid-19 ar kādu no vakcīnām, kas veikušas Pasaules Veselības organizācijas atzīšanas procedūru, pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

SPKC: Bērnudārzos vērojams norovīrusu infekcijas saslimstības pieaugums

Šobrīd Latvijā vērojami norovīrusu infekcijas uzliesmojumi vairākās Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs. Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistikas dati, laika posmā no gada sākuma līdz maija vidum, tika reģistrēti 35 akūtas zarnu infekcijas grupveida saslimšanas gadījumi (2 un vairāk gadījumi) ar 316 saslimušajiem organizētajos kolektīvos, t.sk. 31 – bērnudārzos, trīs – ārstniecības iestādēs un viens – uzliesmojums sociālā aprūpes centrā.

Lasīt vairāk...

Latvija turpina pietuvoties ES vidējiem vakcinācijas pret Covid-19 rādītājiem

Latvija joprojām ieņem pirmspēdējo vietu Eiropas Savienībā (ES) pēc pirmās vakcīnas pret Covid-19 devas saņēmēju īpatsvara pieaugušo populācijā, tomēr vakcinācijas temps pēdējā laikā ir būtiski uzlabojies, ļaujot aizvien vairāk pietuvoties vidējiem ES rādītājiem, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) apkopotie dati par laika periodu līdz 16.maijam.

Lasīt vairāk...

Iniciatīvai par vakcināciju jānāk no vietējiem līderiem

Lai sekmētu sabiedrības vakcināciju, būtiski, lai katrs no mums personiski pazītu vairākus cilvēkus, kuri jau ir vakcinējušies un varētu izvērtēt viņu pieredzi. Tāpat ir svarīgi, lai iniciatīva nāktu no vietējiem līderiem – kolektīvu vadītājiem, kā arī reģionālo pašvaldību un skolu vadītājiem, norāda biedrības “Vecāki par izglītību” pārstāve Silvija Titova-Meija. Viņa skaidro, ka mums jālūkojas arī pēc Igaunijas un Lietuvas piemēra, kur vakcinācija norisinās daudz raitāk.

Lasīt vairāk...

Piektdien Olimpiskajā dienā vingros vairāk nekā 148 000 dalībnieku; LOK vadība vingros Ādažos

  • Publicēts Sports

Piektdien, 21.maijā, visā Latvijā norisināsies tradicionālā Olimpiskā diena, kas pulcēs vismaz 148 000 dalībnieku 102 pašvaldībās visā Latvijā. Ar Olimpiskās dienas kopīgo vingrošanu, noslēgsies arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētais Olimpiskais mēnesis, kas šogad sākās LOK dzimšanas dienā – 23.aprīlī.

Lasīt vairāk...

Kā motivēt pandēmijas nogurdinātos jauniešus radošām aktivitātēm?

Pandēmijas jeb tā sauktās “attālinātās dzīves” laiks ir atstājis negatīvu iespaidu uz visas sabiedrības mentālo veselību kopumā, bet bērnu un jauniešu attīstībai kontakts ar vienaudžiem, kas nu jau vairāk nekā gadu tiek ierobežots, ir īpaši svarīgs. Pirmais pilnais attālināto mācību gads tuvojas izskaņai un gan vecāki, gan skolotāji novēro jauniešos motivācijas trūkumu, sagurumu un apātijas pieaugumu. Digitālās izglītības programmas “”Samsung” Skolēna digitālais IQ” eksperti iesaka jauniešiem pret pandēmijas radītajām problēmām cīnīties ar radošuma atmodināšanu un veicināšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.