Menu
 

Piektdiena, 21 maijs 2021

Smēķēšana – solis ceļā uz plaušu vēzi

Smēķēšanu var uzskatīt par vienu no visu laiku kaitīgākajiem ieradumiem pasaulē – tā nogalina pusi tabakas lietotāju. Ir zinātniski pierādīts, ka smēķēšana ir arī galvenais plaušu vēža riska faktors. Pasaules Veselības organizācija uzsver, ka smēķēšana katru gadu nogalina vairāk nekā astoņus miljonus cilvēku. Miljoniem cilvēku visā pasaulē tā izraisa plaušu vēzi, tuberkulozi, astmu vai hroniskas plaušu slimības. Eiropā smēķēšana ir galvenais priekšlaicīgas nāves cēlonis.

Lasīt vairāk...

Kauguru parkā Jūrmalā sāk Jauniešu mājas izbūvi

Piektdien Kauguru parkā Jūrmalā ielikts pamatakmens Jauniešu mājai. Mājas pamatos iemūrēta kapsula ar Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centra vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kā vēsta pilsētas pašvaldība, Jauniešu māja atrodas topošajā Kauguru parkā, kas tiek izbūvēts 3,8 hektāru platībā Jūrmalas blīvāk apdzīvotajā daļā. Parka izbūves darbi sākti šā gada aprīlī, un tos plānots pabeigt līdz nākamā gada vasaras beigām.

Lasīt vairāk...

VARAM rosina atjaunot administratīvi teritoriālajai reformai nozīmīgus ceļus, arī vairākus Pierīgā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) administratīvi teritoriālās reformas (ATR) kontekstā virzītajai autoceļu investīciju programmai iespējama izmaksu ekonomija, kā rezultātā VARAM sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) rosina 2021.gadā papildus atjaunot astoņus autoceļus.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina uzmanīties no telefonkrāpniekiem – viltus brokeriem, finanšu regulatoriem un citiem viltus "finanšu speciālistiem"

Jau iepriekš Valsts policija ir ziņojusi par krāpniekiem, kuri aicina investēt naudas līdzekļus apšaubāmās finanšu platformās vai, kuri uzdodas par Eiropas Vērtspapīru un tirgus iestādes pārstāvjiem – finanšu regulatoriem, vai arī, kas ar viltu cenšas izvilināt banku lietotāju personas datus (internetbankas un karšu datus, PIN kodus utt.). Tieši pēdējā laikā Latvijas un citu kaimiņvalstu iedzīvotāji saņem zvanus ar aicinājumiem iesaistīties peļņu nesošās finanšu shēmās.

Lasīt vairāk...

Gatis Šļūka: Nevar zīmēt karikatūru ar domu, vai tikai kāds neapvainosies

Gatis Šļūka ir viens no dažiem Latvijā plaši pazīstamajiem karikatūristiem. Jau gadiem zīmē “Latvijas Avīzei” un “Sporta Avīzei”. Iznākušas trīs viņa karikatūru grāmatas, tās publicētas prestižos ārzemju portālos, viņa zīmējums bija uz Spānijas vides žurnāla “Ballena Blanca” vāka. Piedalījies karikatūru izstādēs visā pasaulē, un gandrīz katru gadu viņa darbi iekļauti vienā no pasaulē atzītākajām karikatūru izstādēm “World Press Cartoon”. Vairāk par mākslinieku un viņa darbiem – viņa mājaslapā "karikatura.lv".

Lasīt vairāk...

Aprīlī lidostā pieaudzis pasažieru apgrozījums

Pasažieru apgrozījums 2021. gada aprīlī lidostā “Rīga” pieauga 18 reizes, salīdzinot ar 2020. gada aprīli, tomēr tas ir tikai 9 % no pasažieru apgrozības 2019. gada aprīlī. Kopējais lidojumu skaits bija 1 776, piecas reizes vairāk. Kopējais saņemto un nosūtīto kravu un pasta sūtījumu apjoms palielinājās divas reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lasīt vairāk...

Par globālo vides jautājumu risināšanu iestājas 91% aptaujāto jauniešu Latvijā

  • Publicēts Vide

Pasaules Dabas fonda veiktā aptauja “Jauniešu intereses un to uzskati par prioritātēm Latvijas lēmumpieņēmēju dienaskārtībā nākamo 10 gadu laikā” atklāj, ka pārliecinoši lielākajai daļai aptaujāto Latvijas jauniešu vecumā no 16 līdz 25 gadiem kopumā ir svarīgi, lai arī Latvijas sabiedrība iesaistītos globālo vides un dabas aizsardzības jautājumu risināšanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.