Menu
 

Otrdiena, 25 maijs 2021

No jūlija plāno ieviest vienreizlietojamās plastmasas izstrādājumu daļēju aizliegumu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 25.maijā, noslēdza darbu pie Plastmasu saturošu izstrādājumu patēriņa samazināšanas likuma projekta, kas atzīts par steidzamu. Tas no šī gada 3.jūlija paredz aizliegumu laist tirgū konkrētus plastmasas priekšmetus, kā arī noteikt pasākumus to patēriņa samazināšanai, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvijā aug bezdarbs un ienākumi

Līdz ar Covid-19 otro vilni Latvijā un ar to saistītajiem ierobežojumiem, kā arī ekonomiskās aktivitātes kritumu Latvijā atkal ir palielinājies bezdarbs, un šī gada pirmajā ceturksnī tas sasniedza 8,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Bezdarba pieaugums jau iepriekš bija gaidāms, un par to liecināja arī reģistrētā bezdarba kāpums, kas marta beigās sasniedza 8,2%. Tomēr ziemas mēnešos sezonāls bezdarba kāpums notiek katru gadu un ne viss bezdarba pieaugums ir saistīts ar Covid-19 pandēmijas ietekmi, un bezdarbs pirmajā ceturksnī Latvijā bija zemāks nekā Covid-19 pandēmijas pirmajā vilnī, kad tas sasniedza 8,6%.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai vajadzētu atļaut pasaules hokeja čempionāta spēles skatīties klātienē?

Saeima pagājušajā nedēļā uzdeva valdībai izstrādāt kārtību, kas ļautu pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību nesen pārslimojušajiem klātienē vērot pasaules hokeja čempionātu Rīgā. Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nav sasaucis valdības ārkārtas sēdi, kurā tiktu lemts par šī Saeimas uzdevuma valdībai izpildi. Vienlaikus kļuvis zināms, ka hokeja čempionāta spēli klātienē ir apmeklējuši daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, arī valdību pārstāvošais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Lasīt vairāk...

Policija atsavina 14,4 miljonus nelegālo cigarešu un ražotnes sastāvdaļas Pierīgā

Šā gada maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes likumsargi uz autoceļa aizturēja kravu ar nelegālām cigaretēm. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota minētās kravas uzglabāšanas vieta Rīgas apkārtnē. Kratīšanu laikā kopumā konstatēti un atsavināti 14 400 000 nelegālo cigarešu, to ražošanas iekārtas un sastāvdaļas. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizturēta personu grupa, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Lasīt vairāk...

Vija Beinerte: Par "naida runu" vienos vārtos

Kad sadzērušies huligāni neglītiem vārdiem apsaukā homoseksuālu profesoru, LGBT aktīvisti to vēlas kvalificēt kā "naida noziegumu" vainu pastiprinošos apstākļos. Bet ja tie paši huligāni neglītiem vārdiem apsaukā daudzbērnu māti – kā tad būtu saucams šāds noziegums? Vienkārši huligānisms?   

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.