Menu
 

Piektdiena, 28 maijs 2021

Ļauj pulcēties psiholoģiskā atbalsta grupām

Lai nodrošinātu psiholoģiskā atbalsta pieejamību cilvēkiem, kuri ir nonākuši krīzes situācijā, psiholoģiskās palīdzības terapijas grupām turpmāk ļauts pulcēties brīvā dabā līdz 20 cilvēkiem grupā, ievērojot 2 metru distanci un lietojot mutes un deguna aizsegus, informēja Veselības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Memoranda "Dators ikvienam bērnam" komanda uzsākusi darbu pie projekta ieviešanas

Rīgas pilī šodien notika pirmā sadarbības memoranda "Dators ikvienam bērnam" padomes sēde, kurā tika pārrunāta turpmākā padomes darba organizācija un aktuālie uzdevumi, lai sāktu ceļu pretī memorandā nospraustā mērķa sasniegšanai, proti, līdz 2025.gadam Latvijas skolēniem un skolotājiem nodrošināt mūsdienu izglītības prasībām atbilstošus datorus.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Mazumtirdzniecībā ir lielo pirkumu laiks

Kā jau bija iepriekš gaidāms, ierobežojumu mazināšana mazumtirdzniecībā un vienreizējie pabalsti ģimenēm ar bērniem, kā arī pensionāriem, ir veicinājuši patēriņu un aprīlī mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pieauga par 15,6 % salīdzinājumā ar 2020. gada aprīli, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija.

Lasīt vairāk...

Par atbilstošu Satversmei atzīst Inčukalna pagasta iekļaušanu Siguldas novadā, kā arī Garkalnes pagasta un Vangažu pilsētas iekļaušanu Ropažu novadā

Piektdien Satversmes tiesa (ST) vienā no lietām par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu (ATR), atzina Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei. Savukārt Inčukalna pagasta iekļaušana Siguldas novadā, Garkalnes pagasta un Vangažu pilsētas iekļaušana Ropažu novadā atzina par atbilstošu Satversmei.

Lasīt vairāk...

Par narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgā un Pierīgā policija aizturējusi organizētu grupu

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar pretterorisma vienību “Omega”, Speciālo uzdevumu bataljonu un ceļu policiju aizdomās par narkotisko vielu realizāciju aizturēja organizētu grupu četru personu sastāvā. Veicot vērienīgas kratīšanas Rīgā un Pierīgā, atsavināti vairāki kilogrami dažādu narkotisko vielu. Tāpat konfiscēti 15 000 eiro skaidras naudas un septiņas automašīnas, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

"Getliņi EKO" pārstrādes tuneļos maijā nodotas aptuveni 1500 tonnas bioloģisko atkritumu

  • Publicēts Vide

Šā gada maijā poligona "Getliņi" jaunajā bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes kompleksā ar bioloģiskajiem jeb dārzu un pārtikas atkritumiem aizpildīti pirmie trīs pārstrādes tuneļi, kopumā pārstrādes procesam nododot aptuveni 1500 tonnas bioloģisko atkritumu, pavēstīja atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Getliņi EKO" komunikācijas konsultante Diāna Polgina.

Lasīt vairāk...

Investējot 700 000 eiro, "Elvi" atver modernu veikalu Ulbrokā

28.maijā Ulbrokā, Peldu ielā 2, durvis ver jauns, plašs un mūsdienīgs veikals "Elvi" ar 717 kvadrātmetru lielu tirdzniecības zāli. Veikalā investēti gandrīz 700 000 eiro, radot Ulbrokas iedzīvotājiem un viesiem modernu, energoefektīvu tirdzniecības vietu ar plašu preču klāstu un 18 jaunām darbavietām, vēsta tirdzniecības uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Pērn Latvijas iedzīvotāju skaits palielinājies tikai Pierīgā

2021.gada sākumā Latvijā dzīvoja 1 miljons 893 tūkstoši iedzīvotāju – par 14,5 tūkstošiem mazāk nekā pirms gada, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) tautas skaitīšanas dati. “Iedzīvotāju skaita samazinājums pēdējā gada laikā pielīdzināms pašreizējam Cēsu iedzīvotāju skaitam,” paudusi CSP Sociālās statistikas departamenta direktore Baiba Zukula.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.