Menu
 

Sestdiena, 29 maijs 2021

Hibrīdveida mācības – reāls scenārijs tuvai nākotnei

Gatavoties ļaunākajam, bet cerēt uz labāko – tāda varētu būt piesardzīgi optimistiska skolu rīcība šī mācību gada noslēgumā. Ņemot vērā vīrusa viļņveidīgo dabu un citu valstu pieredzi, pastāv liela iespēja, ka arī nākamajā mācību gadā var būt nepieciešamība periodiski pāriet uz attālināto mācīšanos vai arī tā saucamo hibrīdveida mācību procesu.

Lasīt vairāk...

Bērns virtuvē – palīgs vai papildu slogs?

Jau pavisam drīz sāksies skolēnu vasaras brīvlaiks, un bērniem būs daudz vairāk brīvā laika. Kā to lietderīgi aizpildīt? Ēst gatavošana var būt lielisks veids, kā kopā radoši, interesanti un garšīgi pavadīt laiku, turklāt bērnu iesaistīšana maltīšu pagatavošanā sniedz jaunas prasmes, kas noderēs viņiem visa mūža garumā. Lai arī tas prasa gan laiku, gan pacietību, kopā pavadītie brīži un ieguvumi ir neatsverami.

Lasīt vairāk...

Gardi un sātīgi arī bez gaļas

Baudot vasaras vakarus ģimenes vai draugu kompānija, bieži galdā tiek celti dažādi gaļas ēdieni, taču sātīgas un gardas maltītes var baudīt arī tie, kuri ikdienā gaļu neēd. Šefpavāra Reiņa Miķelsona receptes noderēs arī tiem, kam karstajos vasaras mēnešos vienkārši nekārojas gaļu.

Lasīt vairāk...

Es daru tā: četri noderīgi padomi zaļākam dzīvesveidam

Ar katru dienu cilvēki patērē arvien vairāk planētas resursu – ar šī brīža patēriņu un dzīvesveidu cilvēcei, lai tā varētu dzīvot videi draudzīgi, būtu nepieciešama teritorija trīs planētu Zeme apmērā. Elektrības, ūdens un citu resursu taupīšana, pārdomāti pirkumi, vietējās produkcijas un atjaunojamu materiālu izvēle – mūsu ikdienā ir daudz lietu un sīkumu, kurus mainot, varam mazināt savu ekoloģisko pēdu jeb kaitīgo ietekmi uz vidi. Dabai draudzīga dzīvesveida projekta “Es daru tā!” eksperti apkopojuši četrus noderīgus padomus, kā varam dzīvot videi draudzīgāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.