Ražas apjoms un kvalitāte ir rādītāji, kas svarīgi ne vien katram lauksaimniekam, bet visai nozarei kopumā. To ietekmē dažādi neparedzami apstākļi – ģeopolitiskie notikumi, ekonomiskā situācija, laikapstākļi –, taču faktors, ko katrs lauksaimnieks var ietekmēt, ir sēklas izvēle. “Scandagra Latvia” aplēses liecina, ka Latvijā sertificēto sēklu izvēlas vien aptuveni 11-14% lauksaimnieku, salīdzinājumam – Skandināvijas valstīs tie ir aptuveni 75-80%. Šādi rezultāti liecina par izteiktu “pelēko zonu”, kas kaitē kā nozares attīstībai, tā arī lauksaimnieka ražai. Lai situāciju mainītu, ir būtiski izprast galvenās sēklu atšķirības un ieguvumus lauksaimniekiem, izvēloties sertificētas sēklas.