Menu
 

Otrdiena, 12 Janvāris 2021

Ekonomists: Cenu līmenis šajā gadsimtā ir gandrīz divkāršojies

Decembrī patēriņa cenas Latvijā bija par 0,5% zemākas nekā pirms gada, kas atspoguļo globālās ekonomiskās krīzes ietekmi. Savukārt cenu līmenis pret novembri saglabājās nemainīgs, jo pieaugumu transportam un mājokļu uzturēšanai kompensēja sezonālās atlaides daļai nepārtikas preču. Patēriņa cenas 2020.gadā kopumā palielinājās par 0,2%, apmēram šāds rezultāts bija sagaidāms jau kopš marta, kad prognozējām tieši šādu gada inflāciju, tiesa gan starplaikā prognoze "peldēja" par pāris procenta desmitdaļām uz vienu un otru pusi.

Lasīt vairāk...

"Gada dzīvotne 2021" – upju straujteces un dabiski upju posmi

Latvijas Dabas fonds (LDF) paziņo, ka 2021.gada dzīvotne ir upju straujteces un dabiski upju posmi – Eiropā un Latvijā īpaši aizsargājams biotops. Šī dzīvotne ietver upju straujteces – upes un upju posmus ar akmeņainu vai oļainu gultni un strauju ūdens tecējumu –, kā arī visus citus dabiskos, nepārveidotos upju posmus neatkarīgi no straumes ātruma. Latvijā kopumā ir apmēram 12 400 upes ar kopējo garumu 37 950 kilometri, un aptuveni 52% no visas kopējās upju platības atbilst šai dzīvotnei, informē LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

Lasīt vairāk...

"Eco Baltia vide" aicina bez maksas nodot lauksaimniecības iepakojumu

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" sadarbībā "Latvijas Zaļo punktu" nodrošina vairākas iespējas zemnieku saimniecībām bez maksas atbrīvoties no lauksaimniecības iepakojuma. Saimniecības uzkrāto iepakojumu visa gada garumā aicinātas nogādāt uz tuvāko SIA "Eco Baltia vide" reģionālo filiāli vai sadarbības partneru atkritumu šķirošanas laukumu vai arī pieteikt to bezmaksas savākšanu klātienē no saimniecības.

Lasīt vairāk...

Remontdarbu dēļ līdz 1.februārim slēgta Allažu pagasta bibliotēka

Lai veicinātu Allažu pagasta bibliotēkas pieejamību visām iedzīvotāju grupām, bibliotēkā norisinās remontdarbi, kuru laikā tiks izbūvēta uzbrauktuve, nomainītas trīs ieejas durvis, paplašinot piekļuvi telpām, kā arī, pārdalot arhīva telpu, tiks ierīkota tualete, kas piemērota personām ar kustību traucējumiem, vēsta Siguldas novada pašvaldībā. Plānots, ka remontdarbi tiks pabeigti līdz 1.februārim.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai priecājaties par atnākušo ziemu?

Šodien Latvijā gaidāms ilgstošs sniegputenis, kas turpināsies līdz trešdienai, pēc tam krasi pazemināsies gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi. Otrdien un trešdien gaidāma nepārtraukta snigšana mazā līdz mērenā intensitātē aptuveni 30 stundu garumā, otrdien arī puteņos, jo dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē. Vēja ietekmē sniega segas biezums būs nevienmērīgs; vidējais sniega dziļums galvaspilsētā nedēļas vidū gaidāms ap 15 centimetŗu – lielākais kopš 2019. gada pirmā ceturkšņa. Savukārt gaisa temperatūra piektdien galvaspilsētā var sasniegt zemāko atzīmi kopš 2018. gada 28. februāra, kad pilsētas centrā sals pastiprinājās līdz –18,4 grādiem. Visticamāk, aukstums būs īslaicīgs, jo nedēļas beigās prognozēta siltāka gaisa ieplūšana no rietumiem.

Lasīt vairāk...

Pērn Rīgas reģionā kopumā atgriezušies 260 remigrantu

2020.gadā uz dzīvi Rīgas plānošanas reģionā atgriezušies 260 remigrantu, tostarp bērnu, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem gada griezumā kopš projekta sākuma. Visvairāk atgriezušās ģimenes, kurās aug mazi bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā, kā arī gados jauni cilvēki, kuri izvēlējušies pandēmijas laikā atgriezties Latvijā. Gada griezumā reģionā visvairāk cilvēku ir pārcēlušies tieši 2020.gada 4.ceturksnī – 90 remigrantu, informē Rīgas plānošanas reģiona pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Latvijā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pārsniedzis 50 000

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 878 saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 18 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Līdz ar to Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 50 777, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 882, kas ir 1,74% no visiem inficētajiem.

Lasīt vairāk...

Uzsāk izstrādāt jaunveidojamā Ķekavas novada attīstības plānošanas dokumentus

Lai Ķekavas novada pašvaldība savās jaunajās administratīvajās robežās no 2021.gada 1.jūlija nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto funkciju un uzdevumu izpildes nepārtrauktību un pēctecību novada attīstībā, ir uzsākta Ķekavas novada ilgtpējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam aktualizācija un jaunas attīstības programmas 2021.–2027.gadam izstrāde.

Lasīt vairāk...

Liegumu izveidošanai līdzekļi ir, kompensācijām – nav un nebūs?

Pirms nedēļas "Rīgas Apriņķa Avīze" publicēja rakstu par dabas liegumu Garkalnē ar nosaukumu "Emigrācijas iemesls – zaļā vārna?", solot tam turpinājumu. Šis ir solītais turpinājums, kas parāda, cik Latvijā esam naski uz visdažādāko dabas liegumu izveidošanu, tajā pašā laikā aizmirstot par cilvēku – zemes un meža īpašnieku – interesēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.