Menu
 

Otrdiena, 05 Janvāris 2021

Veselības ministrija: Ikviens var uzzināt orientējošo laiku savai vakcinācijai pret Covid-19

Ikviens cilvēks, kuram ir interese, var noskaidrot, kad viņš un viņa tuvinieki potenciāli varētu saņemt vakcīnu pret Covid-19. Tāpat ir iespēja iepazīties ar vakcinācijas procesu un turpmāko plānu, lai sasniegtu mērķi, ka līdz jūlijam vismaz 60% Latvijas iedzīvotāju ir vakcinēti. Pēc tam vakcinācija būs pieejama arī tiem, kuri nav prioritārajās grupās. Veselība ministrija (VM) ir atjaunojusi vakcinācijas pret Covid-19 stratēģijas ieviešanas plānu.

Lasīt vairāk...

Ministru prezidents izsaka neuzticību veselības ministrei

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 5.janvārī, ir izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei un ir informējis par to arī valdību veidojošo partiju pārstāvjus. Ministru prezidents atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību "Attīstībai/ Par!" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu, informē Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Lasīt vairāk...

Aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska: Man ir lemts mīlēt un būt laimīgai

Tieši Ziemassvētkos trio "Saldais" laida klajā singlu "Tam ir svars". Dziesmas autore un grupas dalībniece – aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska ("Saldajā" dzied arī Dailes teātra aktrises Ērika Eglija-Grāvele un Lelde Dreimane) teic, ka ar šo dziesmu viņas vēlējušās saviem klausītājiem sarūpēt jaunu muzikālu vēlējumu, klasiskajam "daudz laimes, prieka un veselības" papildus piedāvājot vēl pāris "opciju".

Lasīt vairāk...

Pirmdien Latvijā atklāti 824 Covid-19 gadījumi, ziņots par 30 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā, veicot 12 352 Covid-19 testus, atklāti 824 saslimušie, kā arī saņemta informācija par 30 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šis ir otrs lielākais mirušo Covid-19 pacientu skaits, par ko ziņots diennakts laikā. 27.decembrī tika ziņots par 44 nāves gadījumiem.

Lasīt vairāk...

Aicina radoši attīstīt ūdenstorni pie dzelzceļa Siguldā

Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus iesaistīties un līdzdarboties ūdenstorņa attīstības plānošanā. Ņemot vērā, ka Siguldas dzelzceļa stacijas un autoostas teritorija ir centrālais satiksmes mezgls, tā attīstība ir viena no prioritātēm. Šajā teritorijā ūdenstornis varētu papildināt esošās tūrisma un izklaides iespējas.

Lasīt vairāk...

Pirkt jaunas vai lietotas vasaras riepas?

Laikam kļūstot arvien siltākam, ikvienam autovadītājam aktuāls kļūst jautājums par riepu maiņu. Ja pagrabā vai jebkur citur noglabāts riepu komplekts no iepriekšējās vasaras sezonas, atliek vien pieteikties iecienītākajā servisā uz riepu maiņu. Bet kā rīkoties, ja vasaras riepu nav – meklēt lietotas un ietaupīt, vai tomēr lūkoties jauna riepu komplekta virzienā? To noskaidrosim raksta turpinājumā!

Lasīt vairāk...

Uz "Latvijas pasta" 2021.gada pirmajām pastmarkām – Engures, Grobiņas un Ropažu novada ģerboņi

"Latvijas pasts" 2021.gada pirmās trīs pastmarkas izdod sērijā Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi, un uz tām redzami Engures, Grobiņas un Ropažu novada ģerboņi. Katrai jaunajai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. Jaunās pastmarkas sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.