Menu
 

Aptauja: Covid-19 radītā krīze piekto daļu iedzīvotāju mudinājusi veikt mājokļa labiekārtošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

“Swedbank” aptaujas dati rāda, ka 64% Latvijas iedzīvotāju tuvākajā laikā plāno labiekārtot vai remontēt savu mājokli. Piektdaļai (19%) respondentu mājokļa labiekārtošanas jautājumam pievērsties rosinājusi Covid-19 krīzes sniegtā iespēja vairāk laika pavadīt mājās un attiecīgi iespēja pievērsties mājas darbiem.

Visbiežāk cilvēki norādījuši, ka iegādāsies jaunas mēbeles (25%), labiekārtos virtuvi (24%) vai veiks remontu vannas istabā (23%). Tāpat piektdaļai (20%) aktuāla logu un/vai durvju nomaiņa, kā arī remonts guļamistabā (19%) un viesistabā (18%).

Privātmāju īpašniekiem aktuālāka ir mājokļa jumta nomaiņa un citi āra apdares darbi (29%), jaunu mēbeļu iegāde (29%), kā arī siltumnīcas, lapenes vai āra mēbeļu iegāde (25%). Tikmēr dzīvokļu saimnieki visbiežāk apsver uzlabojumus virtuvē (24%) vai vannas istabā (24%), jaunu mēbeļu iegādi (23%), kā arī logu vai durvju nomaiņu (22%).

Iedzīvotāji remontdarbiem vai mājokļa labiekārtošanai visbiežāk (64%) paredzējuši tērēt līdz 1000 eiro, vēl 13% – līdz 2000 eiro, savukārt teju katrs desmitais (9%) – no 3000 līdz 5000 eiro. Lielākā daļa (93%) to plāno veikt par saviem personīgajiem līdzekļiem. Teju puse (46%) remontdarbus plāno veikt no saviem ikmēneša ienākumiem, 41% – no speciāli šim mērķim veidota uzkrājuma, savukārt 16% izmantos uzkrājumu, kas sākotnēji bija paredzēts citiem mērķiem, bet 5% plāno līdzekļus aizņemties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.