Menu
 

Dienu pirms Baltijas ceļa gadadienas rīkos gājienu gar Baltkrievijas robežu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Solidarizējoties ar Baltkrievijas tautas brīvības un demokrātijas centieniem, Latvijas iedzīvotāji ir aicināti piedalīties vēsturiskā Baltijas ceļa gadadienā, 23.augustā, un būt daļai solidaritātes akcijā “Baltijas ceļš Brīvību Baltkrievijai” Lietuvā, bet dienu iepriekš doties uz Latgali un pievienoties gājienam gar Baltkrievijas robežu.

Akcija “Baltijas ceļš Brīvību Baltkrievijai” būs solidaritātes ķēde no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas līdz Baltkrievijas robežai, kurā vienu no ceļa posmiem jāaizpilda dalībniekiem no Latvijas.

Latvijas Pilsoniskā alianses direktore Kristīne Zonberga informēja, ka akcija Latvijas pusē sāksies 22. augusta vakarā. Plkst. 19.00 no Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas robežu satikšanās punkta, ko agrāk pazina kā “Draudzības kurgānu” Zilupes novada Meikšānos, sāksies jaunatnes organizācijas “Protests” organizēts gājiens gar Baltkrievijas robežu. Tā noslēgums notiks 23. augustā Krāslavas novada Piedrujā, kur plkst.12.00 norisināsies solidaritātes akcijas atklāšanas pasākums.

No Piedrujas akcijas dalībnieki sāks ceļu uz Viļņu, kur jau Lietuvas pusē, apvienojoties ar tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas no visiem novadiem dosies uz “Baltijas ceļu Brīvību Baltkrievijai”. Akcija Lietuvā sāksies 23. augusta plkst.19.00 un iedzīvotājiem tiks nodrošināts transports, lai ikviens interesents varētu piedalīties šajā pasākumā, ievērojot visus epidemioloģiskos drošības nosacījumus un Lietuvas teritorijā lietojot arī sejas aizsargmaskas.

Lietuvā notiekošā “Baltijas ceļa Brīvību Baltkrievijai” dalībniekus no Latvijas aicinām pieteikties https://ej.uz/Daliba_Lietuva. Latvijas iedzīvotāju dalību koordinēs Latvijas Pilsoniskā alianse, kas ierādīs katram dalībniekam konkrētu vietu uz autoceļa Viļņas-Minskas. Savukārt, lai 22. augustā piedalītos gājienā gar Baltkrievijas robežu, aicinām iedzīvotājus pieteikties https://ej.uz/Gajiens_Latvija.

Līdzīgas solidaritātes akcijas notiks arī Igaunijā un Ukrainā, tās visas vienos tēmturis #FreedomWay. “Baltijas ceļš Brīvību Baltkrievijai” un gājiena dalībnieki aicināti ņemt līdzi baltsarkanbaltos Baltkrievijas karogus, kā arī Latvijas karogus un ģērbties baltās drēbēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.