Menu
 

Pētījums: Strādājot no mājām, darbinieki "ar pārliecību" pieļauj 90% visu drošības izpratnes kļūdu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kiberdrošības uzņēmuma "Kaspersky" un mācību platformas izstrādātāja "Area9 Lyceum" tāldarba drošības izpratnes bezmaksas mācībās dalībnieki sniedza pareizas atbildes 66% gadījumu, taču pat tad, kad izglītojamie kļūdījās, viņi lielākoties bija pārliecināti par savu kompetenci. Grūtākie mācību temati izrādījās virtuālās mašīnas, atjauninājumi un iemesli, kāpēc ir jāizmanto uzņēmuma IT resursi, pat strādājot ārpus biroja.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šopavasar daudzi uzņēmumi pārgāja uz tāldarbu. Šīs pārmaiņas ietekmēja uzņēmumu drošību ar augošu tīmekļa uzbrukumu skaitu, ar plašāku ēnu IT izmantošanu, kā arī ar koronavīrusu saistītu pikšķerēšanu. Lai palīdzētu uzņēmumiem uzlabot personāla kiberdrošības prasmes, "Kaspersky" un "Area9 Lyceum" 2020.gada aprīļa sākumā izlaida adaptīvu mācību kursu tiem, kas pāriet uz darbu mājās, kurā aptverti drošas attālas darbības pamati, informē "Kaspersky" sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Māra Zepa.

Anonimizēto mācību rezultātu analīze parādīja, ka tāldarbinieki mēdz pārvērtēt savu kiberdrošības pamatu zināšanu līmeni. 90% gadījumu, kad izglītojamie izvēlējās nepareizu atbildi, viņi savus uzskatus par doto atbildi novērtēja ar "es to zinu" vai "es domāju, ka es to zinu". Tas tika noskaidrots, izmantojot adaptīvu mācīšanās metodiku, kurā izglītojamos lūdza novērtēt savu pārliecības līmeni par atbildēm, kā arī atbildēt uz pārbaudes jautājumiem.

Pētījumā tika noteikti arī grūtākie mācību temati. Visgrūtākie bija iemesli, kāpēc ir jāizmanto virtuālās mašīnas. 60% sniegto atbilžu šajā jautājumā bija nepareizi, bet 90% respondentu ietilpa "neapzinātas nekompetences" kategorijā. Tas nozīmē, ka kļūdījušies izglītojamie tik un tā bija pārliecināti, ka ir izvēlējušies pareizo atbildi vai variantu, skaidro "Kaspersky" pārstāve.

Nepareiza bija vairāk nekā puse atbilžu (52%) uz jautājumiem par iemesliem, kāpēc, strādājot no mājām, darbiniekiem ir jāizmanto uzņēmuma IT resursi (piemēram, e-pasta un ziņapmaiņas pakalpojumi vai mākoņkrātuve). 88% gadījumu tāldarbinieki domāja, ka var to pareizi paskaidrot. Gandrīz tāds pats kļūdu īpatsvars (50%) tika pieļauts, atbildot uz jautājumu, kā instalēt programmatūras atjauninājumus. Šajā gadījumā pārsteidzošs 92% vairākums no tiem, kuri sniedza nepareizas atbildes, uzskatīja, ka viņiem ir nepieciešamā prasme, stāsta M.Zepa.

"Ja darbinieki nesaskata neko bīstamu riskantās darbībās, teiksim, konfidenciālu dokumentu glabāšanā personiskā krātuvē, viņi diez vai vērsīsies pēc padoma IT vai IT drošības nodaļā. Ir grūti mainīt šādu uzvedību, jo darbiniekam ir iesakņojies ieradums un viņš var nesaskatīt ar to saistītos riskus. Tādējādi "neapzināta nekompetence" ir viena no sarežģītākajām problēmām, kas ir jākonstatē un jāatrisina ar drošības izpratnes mācību palīdzību," komentē "Kaspersky" vadītājs Baltijā Andis Šteinmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.