Menu
 

Starp LNKC Valsts konkursa laureātiem – arī Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas audzēkne

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārcis Gaujenietis, LNKC Foto - Mārcis Gaujenietis, LNKC

Otrdien Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Rīgā Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) apbalvoja Valsts konkursa laureātus – Latvijas mākslas skolu audzēkņus no 28 izglītības iestādēm.

Apbalvošanas pasākumā diplomus un atzinības rakstus saņēma 40 konkursa dalībnieki, pirmās vietas ieguva pieci, viņu vidū Aiva Strautmane no Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas (skolotājs Rolands Vēgners), informēja LNKC.

Apbalvošanas pasākumā mākslas skolu audzēkņiem bija iespēja noskatīties “Dirty Deal Teatro” režisores Kristas Burānes izrādi “Netikumīgie” un pēc tam ieklausīties tās scenogrāfa Krišjāņa Elvika un aktrises, dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes stāstījumā par izrādes tapšanas procesu. Konkursa žūrija, Reinis Dzudzilo, Krista Dzudzilo un Krišjānis Elviks neformālās sarunās ar konkursantiem dalījās savās atziņās, kas bija radušās pēc Valsts konkursa darbu izvērtēšanas.

Aizvadītajā mācību gadā skolēni no visām simts Latvijas mākslas skolām Valsts konkursa ietvaros risināja tēmu “Domāšana telpā un scenogrāfija”. Radošie uzdevumi tika īstenoti tā dēvētajā “melnajā kastē”, ko scenogrāfi tradicionāli izmanto maketu veidošanā. Vasarā 350 maketu ekspozīcija bija skatāma LKA E. Smiļģa Teātra muzejā izstādē “Melnā kaste”.

Valsts konkurss profesionālās ievirzes vizuāli plastiskās mākslas izglītības programmas audzēkņiem un labāko darbu izstāde notiek ik gadu. To rīko LNKC ar mērķi paplašināt mācību saturu, kā arī sniegt bērniem un jauniešiem priekšstatu par dažādajām mākslas, dizaina jomām un profesijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.