Menu
 

Limbažu novads plāno ieguldījumus Skultes pludmalē, kuru reformas rezultātā plānots pievienot Saulkrastiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Limbažu novadā par 347 792 eiro labiekārtos pludmali un izveidos glābšanas staciju Skultes pagastā, informēja Limbažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Kamala.

Šonedēļ Limbažu novada pašvaldība noslēdza līgumu par pludmales labiekārtošanu un glābšanas stacijas izveidi posmā no Lauču dižakmens līdz Vārzu pludmalei.

27.augusta Limbažu novada domes sēdē deputāti nolēma turpināt īstenot projektu "Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā" - "Saviļņojošā Vidzeme"". Lai gan Satversmes tiesā ir ierosināta lieta par administratīvi teritoriālajām izmaiņām Limbažu novadā un vēl aizvien ir aktuāls jautājums par to, kura novada teritorijā atradīsies Skultes pagasts, pašvaldība, kā līdz šim, turpinās ieguldīt finansējumu Skultes pagasta infrastruktūras uzlabošanā, uzsvēra Kamala.

Projektā paredzēts aptuveni 1,5 kilometru (km) garumā labiekārtot pludmali posmā no Lauču dižakmens līdz Vārzu pludmalei, izveidojot glābšanas stacijas ēku, tualešu telpu, uzstādot pārģērbšanās kabīnes, norādes zīmes, informācijas stendu, atkritumu urnas, velosipēdu statīvus, soliņus, kāju noskalošanas vietu, stacionārus zviļņus, rotaļu elementus bērniem.

Vārzu pludmales labiekārtošanas darbus plānots uzsākt šī gada oktobrī, būvdarbus plānots pabeigt līdz 2021.gada 15.maijam, piebilda Kamala.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 347 792 eiro. No tām 187 319 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 8264 eiro valsts budžeta finansējums, bet 152 209 eiro Limbažu novada pašvaldības finansējums. Projekta īstenošanai pašvaldība ņem aizņēmumu Valsts kasē.

Atklāta konkursa rezultātā, pēc SIA "Mark arhitekti" un SIA "Arberg" izstrādātā būvprojekta, labiekārtošanas un glābšanas stacijas izveides būvdarbus veiks pilnsabiedrība "DakTehBūve" par 340 413 eiro ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet būvdarbu būvuzraudzību par 3576 eiro veiks SIA "Tectum supervising".

Kā liecina "Firmas.lv" dati pērn "DakTehBūve" apgrozījums bija 842 168 eiro, zaudējumi - 2703 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.