Menu
 

Kalngalē un Garciemā noslēdzies Latvijas orientēšanās kausa posms vidējā distancē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Orientēšanās federācija Foto - Latvijas Orientēšanās federācija

Brīvdienās Carnikavas novada Kalngalē un Garkalnē aizvadīts Latvijas kausa posms “Ziemeļu divdienas 2020” vidējā distancē. Visās vecuma grupās kopā uz starta stājās vairāk nekā 600 dalībnieku. Dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Sandra Grosberga (“Meridiāns”/CPSS/Pārgauja), bet starp vīriem uzvaru guva Jānis Tamužs (OK “Ozons”).

Sacensību pirmajā dienā J.Tamužs vīru konkurencē vienīgais distancē pavadīja mazāk par pusstundu (29:49) un otrās vietas ieguvēju Edgaru Bertuku apsteidza par 32 sekundēm. Trešais divarpus minūtes aiz uzvarētāja bija Rihards Krūmiņš. Arī otrajā dienā galvenā cīņā izvērtās starp Tamužu un Bertuku – šoreiz abus šķīra 50 sekundes. Trešo vietu ieņēma Artjoms Rekuņenko, kurš Jānim zaudēja pusotru minūti.

Dāmu konkurencē S.Grosberga sestdien pārliecinoši par gandrīz piecām minūtēm apsteidza tuvāko sekotāju Vilmu Alberingu un par sešarpus minūtēm Lieni Brūveli. Arī svētdien Grosberga bija labākā, taču otrās vietas ieguvēju Lauru Vīķi apsteidza tikai par 15 sekundēm. Trešo vietu ieņēma Ieva Rukšāne, kura šāgada Pierīgas sporta spēļu orientēšanās sacensībās pārstāvēja Sējas novadu.

Nākamais Latvijas orientēšanās kausa posms “Siguldas Rudens” notiks 3. oktobrī Siguldā. Sportisti sacentīsies vidējā distancē, un paredzams, ka sacensībās piedalīsies vairāk nekā 400 orientieristu.

Šogad Latvijas kauss sastāv no 16 posmiem un notiek no jūlija līdz oktobrim. Rīkotāji atgādina, ka Latvijas orientēšanās kausa posmos ieviests jaunums  – katrās sacensībās tiek pieaicināts instruktors, kas sniedz bezmaksas apmācību orientēšanās sportā. Tas nozīmē, ka arī cilvēki bez iepriekšējām zināšanām orientēšanās sportā tiek aicināti piedalīties sacensībās, lai gūtu savu pirmo orientēšanās pieredzi un iepazītu šo sporta veidu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.