Menu
 

Ādažu dome aicina iedzīvotājus mainīt Helovīnu svinēšanas tradīcijas un palikt mājās

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazi.lv Ilustrācija - adazi.lv

Lai mazinātu saslimšanas un elpceļu slimību izplatības riskus, Ādažu novada dome aicina vecākus ar bērniem šogad mainīt Helovīnu svinēšanas tradīciju un svētkus svinēt ģimenes lokā, bērniem neapmeklējot citus mājokļus konfekšu iegūšanai.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, ierosmei dome apkopojusi dažas idejas kopīgam ģimenes priekam un kopā būšanai

Pašvaldība iesaka kopā ar bērniem pagatavot našķus Helovīnu tematikā. Ne vienmēr gardumi ir tikai konfektes, tie var būt dažādi mājās gatavoti našķi, kādus negatavojam ikdienā, no augļiem un citiem produktiem.

Tiek ieteikts kopā veidot maskas vai tērpus ģimenei. Bērniem patīk, ja ne tikai viņi ir tie, kuri pārģērbjas, bet arī vecāki un vecvecāki ir gatavi jautram piedzīvojumam.

Pašvaldība norāda, ka latviskās tradīcijās svinētā Ķekatās iešana maskās ir ne mazāk iespaidīgiem tērpiem bagāta, tāpēc šogad, mājās esot, iespēja pastāstīt bērniem arī par latviešu tradīcijām.

Dome arī iesaka veidot kopīgu mājas fotosessiju ar izveidotajām maskām, tērpiem un pārģērbšanos, kā arī rosina rotāt kopā mājas, radoši izmantojot dažādus gaismekļus, kas palīdz veidot īpašu noskaņu tumšos vakaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.