Menu
 

Nākamnedēļ Saulkrastu novada izglītības iestāžu 1.-4.klašu skolēni mācīsies attālināti

  • Autors:  LETA
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Nākamajā nedēļā Saulkrastu, Burtnieku, Cesvaines un Skrundas novada izglītības iestāžu 1.-4.klašu skolēni mācīsies attālināti, liecina paziņojumi pašvaldību mājaslapās.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA) skaidro, ka trešdien, 24.februārī, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktualizētajos datos par pašvaldībām, kas atbilst "drošas skolas" principam, Saulkrastu novads vairs nav iekļauts, tādēļ no 1.marta līdz 5.martam 1.-4.klašu skolēniem mācības Saulkrastu un Zvejniekciema vidusskolā notiks attālināti.

Zvejniekciema vidusskolas direktora vietniece mācību un audzināšanas darbā Valda Tinkusa stāstīja, ka šonedēļ skolā ar siekalu testiem pārbaudīti 35 darbinieki, kuri strādāja klātienē. Visi viņi bijuši Covid-19 negatīvi.

Zvejniekciema vidusskolas sākumskolas klasēs aptuveni 40% skolēnu nāk no Limbažu novada, kur saslimstība ar Covid-19 bija salīdzinoši augstāka. Šī iemesla dēļ jau 19.februārī klašu audzinātāji apzinājuši katra bērna ģimeni, lai pārliecinātos, vai kāds no viņiem nav slims, neatrodas karantīnā vai slimo ar elpceļu slimībām, stāstīja Tinkusa.

"Bērniem, ierodoties skolā, mērījām temperatūru, izdalījām sejas aizsargmaskas. Nedēļas laikā neviens neesam saslimis, taču divu nedēļu saslimstības rādītājs trešdien ir pārsniedzis 220 slieksni uz 100 000 iedzīvotājiem, tādēļ nākamnedēļ mācības 1.-4.klašu skolēniem notiks attālināti," sacīja direktora vietniece.

Viņa atzīst, ka par šīm izmaiņām nav apmierināti vecāki, kuriem atkal ir jāpārplāno sava ikdiena. Skolas direktora vietniece uzskata, ka gudrāk būtu ievērot konsekvenci - mācīties attālināti vai klātienē. Tinkusa uzsver, ka pašlaik galvenais ir cilvēku drošība, tādēļ ir jāpieņem tādi lēmumi, kas to nodrošina. Turklāt jāņem vērā arī tas, ka skolas darbības nodrošināšanā ir iesaistīti arī skolēnu autobusu šoferi, ēdnīcas darbinieki, kuriem arī tādas straujas izmaiņas rada dažādus sarežģījumus.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.