Menu
 

Foto: Šogad oficiāli reģistrēto Lielas talkas vietu skaits – otrs lielākais pasākuma vēsturē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ritvars Stankevičs un publicitātes Foto - Ritvars Stankevičs un publicitātes

Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, šogad Lielās talkas mājas lapā oficiāli piereģistrēto talkas vietu skaits – 1968 – ir bijis otrais augstākais talkas pastāvēšanas vēsturē. Lielāks skaits pieteikto talku bijis tikai 2018. gadā – 2000 talkas vietas. Rīkotāju dati liecina, ka no pieteiktajām talkām 1082 bijušas atkritumu savākšanas talkas, 553 labiekārtošanas talkas un 333 solo talkas (solo, duo un ģimenes talkas).

Lielas talkas organizatori arī norāda, ka ne visi cilvēki, kuri dodas talkot individuāli, atzīmē kartē savas talkas. Vairāk informācijas par to, cik varētu būt solo talkotāju būs iespējams pateikt, pēc informācijas apkopošanas par solo talkas maisiem, kurus iedzīvotāji varēja saņem “Maxima” veikalos. Pēc iepriekš apkopotajiem datiem, visliekākais pieprasījums pēc solo talku maisiem bijis Kurzeme un Vidzemē.

“Esmu gan pārsteigta, gan gandarīta par to, cik liela ir mūsu iedzīvotāju atsaucība, īpaši pašreizējos apstākļos. Acīmredzot cilvēki ir noilgojušies pēc aktivitātēm, kopā būšanas un pozitīva noskaņojuma, ko talka pavisam noteikti nodrošina,” paudusi Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme

“Pateicos jums visiem, par šodien paveikto fantastisko darbu Latvijas labā. Lielā Talka ir kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Domāju, ka šodien esam sasnieguši visus šos mērķus. Taču mums priekšā vēl ir lielāks mērķis – Latvijai ir jākļūst par zaļāko valsti pasaulē! Esmu droša, ka kopīgiem spēkiem mēs to paveiksim.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.