Menu
 

Ārvalstnieks ar velosipēdu atbrauc uz Latviju un Pierīgā apzog veikalu

  • Autors:  Apriņķis.lv
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme pixabay.com

Naktī uz 21. augustu ap pulksten 2.00 kādā veikalā, kas atrodas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā, notika ielaušanās. Kāds vīrietis izsitis veikala logu un krāmējis somā alkohola pudeles.

Kamēr vīrietis veicis zādzību, tikmēr bija nostrādājusi signalizācija. Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, kad notikuma vietā ieradās Stopiņu novada pašvaldības policisti un apsargi, vīrietis savā somā bija sakrāmējis jau 21 alkohola pudeli un vēl vienu pudeli iebāzis kabatā. 

Pašvaldības policisti vīrieti nogādāja Valsts policijas Salaspils iecirknī. Izrādījās, ka vīrietis bija ārvalstnieks un neprata sazināties latviešu, angļu un krievu valodā, kā arī viņam nebija personu apliecinošu dokumentu. Sadarbībā ar Starptautisko sadarbības biroju tika noskaidrota vīrieša identitāte. Tāpat policisti pieaicināja tulku un noskaidroja, ka vīrietis ir dzimis 1989. gadā un nāk no kādas Dienvideiropas valsts. 

Viņš pastāstīja, ka no savas dzimtenes cauri daudzām valstīm ir atbraucis ar velosipēdu un ka Polijā viņam nozagta pase. Arī bez pases viņš turpinājis savu atpūtas braucienu, jo gribējis paskatīties, kā dzīvo latvieši. 

Saistībā ar notikušo Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību ar iekļūšanu, un pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar prokuratūru policija neatliekamības kārtībā jau ir pabeigusi izmeklēšanu un lietu nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.