Menu
 

Vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā pabeiguši ap 30% no visiem iedzīvotājiem

  • Autors:  LETA
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Vakcinācijas pret Covid-19 procesu Latvijā ir pabeiguši aptuveni 562 000 cilvēku jeb 29,8% no visiem valsts iedzīvotājiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Šonedēļ vakcinācijas temps Latvijā ir līdzīgs pirms Jāņu laikam, taču starp sapotētājiem joprojām maza ir to cilvēku daļa, kas izvēlējušies uzsākt vakcinēšanās procesu. Piektdien potes pret Covid-19 saņēmušas 8797 personas, tostarp pirmo porti - 2390 cilvēki, bet vakcinēšanās procesu noslēguši 6407 cilvēki, tostarp 1289 cilvēki sapotēti ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva, liecina NVD dati. Šie dati gan vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Šīs nedēļas darbadienās vidēji vakcinēti aptuveni 12 400 cilvēki dienā. Līdz šim šis rādītājs visaugstākais ir bijis nedēļā no 24.maija, kad vidēji dienā tika vakcinēti aptuveni 16 500 cilvēki. Savukārt vienā dienā vakcinēto skaita rekords līdz šim fiksēts 28.maijā, kad potes saņēma aptuveni 24 400 cilvēki. No 10.maija četras nedēļas pēc kārtas Latvijā katru nedēļu tika vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet vasarā šie rādītāji būtiski kritās.

No vakar potes pret Covid-19 saņēmušajiem vairums klasificēti kā "Cits iedzīvotājs" vai "Pēc paša vēlēšanās", bet starp sapotētājiem bijis arī lielāks skaits senioru un personu ar hroniskām slimībām. Vakcinācija veikta 261 iestādē, bet visplašāk to veica "Veselības centru apvienība", "Dzelzceļa veselības centrs", Rēzeknes slimnīca un "Rīgas Veselības centrs".

Pirmajai potei izmantota gandrīz vienīgi "Pfizer" vakcīna. Arī otrajai potei visbiežāk lietota "Pfizer" vakcīna, bet plaši lietotas arī pārējo ražotāju Latvijā pieejamās vakcīnas.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 605 000 cilvēku, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - ap 562 000 cilvēku, attiecīgi pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 32% iedzīvotāju, bet procesu noslēguši - ap 29,8%.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen". Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.