Menu
 

Ugunsgrēkā Saulkrastos cietis viens cilvēks, Kadagā 15 evakuējušies

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ugunsgrēkā Saulkrastos cietis viens cilvēks, Kadagā 15 evakuējušies arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītās nedēļas nogalē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Ugunsgrēkā Saulkrastos cietis viens cilvēks.

Naktī uz sestdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Bieriņu ielu Saulkrastos, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija aizdegušās sadzīves mantas. Nelielo ugunsgrēku ugunsdzēsēji likvidēja nepilnas stundas laikā, taču negadījumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, informēja VUGD.

Ādažu novada Kadagā divstāvu mājā bija aizdegusies griestu lampa, un vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies 15 cilvēki.

Teritorijas ziņā plašākais ugunsgrēks nedēļas nogalē reģistrēts Ropažu novada Zaķumuižā, kur 150 kvadrātmetru platībā dega sausā zāle. Arī Tīraines dārzos Mārupes novadā degusi sausā zāle (10 m2), Ropažu novadā – siena kaudze (20 m2), Olaines novadā – zaru kaudze (15 m2), bet Ķekavas novada Daugmales pagastā un Mārupē – atkritumi.

Vēl Mārupes novada Tīrainē degusi dārza māja 15 m2 platībā, Jaunmārupē – šķūņa siena un malka, Tobago ielā Jūrmalā – kokmateriāli pie gaļas kūpinātavas, Ķekavas novadā – suņu būda, bet Emīla Dārziņa ielā Jūrmalā – uz plīts piededzis ēdiens.

Gaujas ielā Mārupē glābēji sestdien atbrīvojuši zibensnovedējā iesprūdušu vārnu, Amatas ielā Jūrmalā nocēluši no koka kaķi, Jomas ielā Jūrmalā aizvākuši gājēju ietvei pārkritušu koku, kā arī piedalījušies ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanā Olaines, Saulkrastu, Inčukalna un Carnikavas novados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.