Menu
 

Ropažos atklāts tirgus laukums un tirdzniecības nojumes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ropažu novada pašvaldība Foto - Ropažu novada pašvaldība

Līdz ar trešo uzņēmēju tirdziņu “GaRo_ZA” Ropažos ar svinīgu lentes griešanu atklāts ekspluatācijā nodotais tirgus laukums un tirdzniecības nojumes, informēja Ropažu novada pašvaldība. Tirgus laukuma un gājēju celiņa gar Stadiona ielu būvniecība tika uzsākta 2020. gada beigās.

Projekta “Gājēju celiņa izbūve gar Stadiona ielu un stāvlaukuma izveide” ietvaros pārbūvēts tirgus laukums, izveidojot 30 vieglo automašīnu stāvvietas un trīs nemarķētas smago automašīnu stāvvietas. Satiksmes drošības uzlabošanai posmā no Rīgas ielas līdz laukumam un pa laukuma perimetru, izbūvēta gājēju ietve, bet virzienā no laukuma uz Ropažu pagasta Sociālo dienestu – gājēju ceļš.Savukārt uz Stadiona ielas pusi, pretī plaši izmantotajam gājēju ceļam, kas savieno apdzīvotas vietas centru un Ropažu vidusskolu, izbūvēta gājēju pāreja.

Tāpat tika veikta apgaismojuma izbūve, ūdens novadīšanas sistēmu izbūve un atjaunošana, kā arī kanalizācijas tīklu un siltumtrases pārbūve.

Pēc pašvaldības informācijas, būvdarbus veica SIA “Vianova”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “RS Būvnieks”, autoruzraudzību – SIA “RK Projekti”.

Vienlaikus ar tirgus laukumu, atklātas arī trīs labiekārtotas tirdzniecības vietas – divas tirdzniecības nojumes uzstādītas Ropažos, viena Silakrogā. Tirdzniecības nojumju izgatavošanu un uzstādīšanu veica SIA “MK Dizains”.

Tirdzniecības nojumes uzstādītas projekta “Tirgus laukumu labiekārtošana Ropažu novadā” ietvaros. Projekts īstenots pateicoties Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas atbalstam. Projekta attiecināmās izmaksas ir 28 423,26 eiro, no kurām publiskais finansējums sastāda 25 580,93 eiro un Ropažu novada pašvaldības finansējums – 2842,33 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.