Menu
 

Basketbola spēlēs uzvara Ādažiem, zaudējumi Ķekavai, Salaspilij un Mārupei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No četrām Latvijas basketbola līgas spēlējošajām komandām uzvaru šonedēļ svinēja vienīgi basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”. Neveiksmes piedzīvoja gan BK “Ķekava” izbraukuma spēlē, gan Salaspils sporta skolas un Mārupes sporta centra basketbolisti savā laukumā.

Nacionālās basketbola līgas izbraukuma spēlē pret Rietumu grupas līderi “Kandava/Anzāģe” vienību BK “Ķekava” basketbolisti trešās ceturtdaļas sākumā zaudēja 37:38, bet ceturtdaļas beigās – jau 46:64. Beigās kandavieši izcīnīja jau desmito uzvaru pēc kārtas un sagādāja ķekaviešiem piekto zaudējumu desmit mačos – 74:57.

Viesu rindās olimpiskais čempions Nauris Miezis izcēlās ar 18 punktiem, taču realizēja tikai 7 metienus no 24. Edgars Štelmahers pievienoja 13 un Mārtiņš Zemturis 11 punktus. Grupas turnīra tabulā BK “Ķekava” ieņem piekto vietu.

Reģionālās basketbola līgas spēlē Mārupē vietējā sporta centra baskebolisti uzņēma “East-Ball/RTDP” komandu un trešajā ceturtdaļā atspēlēja 13 punktu deficītu (42:55), kas bija lielākais visa mača gaitā. Līdzīgā cīņā aizvadītajā pamatlaikā uzvarētāji tā arī palika nenoskaidroti (79:79), toties pagarinājumu viesi sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, un mārupiešiem vadību atgūt vairs neizdevās – 79:86.

Laukuma saimnieku labā Jēkabs Niedra guva 22, Markuss Spila 16 un Otis Vārna-Uskalis 11 punktus. RBL Rietumu grupā Mārupes sporta centra komanda ar trim uzvarām deviņās spēlēs ieņem astoto vietu – pēdējo, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

Desmito zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši Salaspils sporta skolas basketbolisti. Mājas spēlē pret sporta klubu “Rūjiena” viņi vairākkārt likvidēja diezgan nopietnu atpalicību, taču trešās ceturtdaļas beigās zaudēja 12 punktus pēc kārtas (46:54), kas izrādījās izšķirošais brīdis mačā – beigu rezultāts 67:75. Rezultatīvākie salaspiliešu sastāvā bija Reno Silavs (16), Markuss Kaminskis (13) un Pēteris Lunts (10).

Pie panākuma tika vienīgi basketbola klubs “Ādaži/Carnikava”. Mājas spēlē pret BK “Salacgrīva” basketbolistiem otro ceturtdaļu sāka ar, kā izrādījās, izšķrošo izrāvienu 15:1 (37:24), un turpinājumā pretinieki tuvāk par sešiem punktiem (59:53) vairs netika – uzvara 84:64.

Mājinieku rindās Mārcis Osis izcēlās ar 26 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm, Rolandam Dovgjallo 20 punkti, Jānim Ābolam 13.

RBL Austrumu grupā Ādažu un Carnikavas basketbolisti ir astotie, bet salaspilieši (1-10) – pēdējie vienpadsmitie.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.