Menu
 

Sējas Mūzikas un mākslas skolas direktores amatā apstiprināta līdzšinējā vietniece Anna Portere

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Sējas Mūzikas un mākslas skolas direktores amatā apstiprināta Anna Portere, kura jaunos darba pienākumus sāks pildīt 1.februārī, aģentūra LETA uzzināja Saulkrastu novada pašvaldībā.

Portere Sējas Mūzikas un mākslas skolā darbu pirms gandrīz 12 gadiem sāka kā vijoles spēles skolotāja, vēlāk iegūstot papildpienākumus kā mūzikas teorijas priekšmetu skolotājai un direktores vietniecei. Viņa mūzikas skolā ir izveidojusi alta spēles programmu, kura Latvijā tieši bērnu mūzikas skolās pagaidām ir retums.

Kopā ar kolēģiem Portere īstenojusi ideju par skolas audzēkņu orķestri, kurš pamazām izaudzis no audzēkņu ansambļa.

Jaunā Sējas Mūzikas un mākslas skolas direktore ir studējusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, kur ieguvusi maģistra grādu "Mūzikas pedagoģijā". Viņa ir apguvusi profesionālās pilnveides programmu "Režija un aktiera meistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem", pabeigusi apmācību programmu "Latvijas kultūras vēstnieki" un "Bērnu nometņu vadītāju", kā arī regulāri pilnveidojusi savas zināšanas citur.

"Esmu gandarīta par iespēju pēc gada pārtraukuma, kad pasaulē nāca mans mazulis, atgriezties skolā un turpināt šeit strādāt nu jau kā direktorei. Te ir brīnišķīgs kolektīvs, ar kuriem ir viegli sastrādāties. Bērnu smaidi, ikreiz viņus satiekot, ir kā dāvana par paveikto un motivācija jauniem darbiem," atzīst jaunā direktore.

Viņas primārais uzdevums būšot strādāt pie tā, lai nodrošinātu kvalitatīvu profesionālo izglītību skolas audzēkņiem, kā arī veidot pozitīvu gaisotni pedagogiem un pārējiem skolas darbiniekiem.

Jaunā direktore sola turpināt pilnveidot skolas vidi. Kā vēl vienu svarīgu uzdevumu viņa uzskata audzēkņu un pedagogu iesaistīšanu kultūras norisēs skolā, pagastā, novadā, Latvijā un ārpus tās.

"Vēlamies paši veidot notikumus mums apkārt un sadarboties ar citiem mūsu novadā, tuvāk un tālāk nest ar godu mūsu skolas un novada vārdu, kā arī svarīgi ir saglabāt labo auru mūsu skolā, kad bērniem patīk šeit mācīties un kolēģiem patīk nākt uz darbu," komentē Portere.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.