Menu
 

Luīzes Pastores grāmata "Laimes bērni" saņēmusi Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas autores Luīzes Pastores grāmata "Laimes bērni" saņēmusi Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu, liecina informācija balvas tīmekļvietnē.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmata, kuras animācijas zīmējusi Evija Pitāne, balvu saņēmusi nominācijā "Īpašā žūrijas balva".

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja izdevniecībā, grāmatas pamatā ir leģendārā latviešu ceļotāja un pētnieka Aleksandra Laimes (1911-1994) biogrāfijas fakti, bet stāsta galvenie varoņi ir bērni - Ilze, iesaukta par Krītiņu, un viņas jaunākais brālītis, kā arī zviedru žurnāliste Līse, kas ieradusies, lai atklātu un aprakstītu laimes noslēpumus.

Rakstniece Luīze Pastore iepriekš guvusi lasītāju ievērību ar savām grāmatām bērniem "Maskačkas stāsts", kas bija pamatā arī Edmunda Jansonna animācijas filmai "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" un Elīnas Brasliņas tāda paša nosaukuma komiksam, kā arī "Mākslas detektīvu" sēriju. Arī "Laimes bērnu" motīvi jau kļuvuši par iedvesmas avotu jaunai animācijas filmai, kas pašlaik top studijā "Atom Art".

Šajā gadā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvai tika pieteiktas 2215 grāmatas no 62 valstīm, kas ir par 630 grāmatām vairāk nekā 2021.gadā un par 365 grāmatām vairāk nekā 2020.gadā. Balvas citās kategorijās saņēma grāmatas no Šveices, Itālijas, Francijas un Kanādas.

Kā liecina informācija Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvas mājaslapā, tā tiek uzskatīta par vienu no pasaulē visaugstāk novērtētajām starptautiskajām balvām bērnu izdevējdarbības jomā, kas tostarp tiek uzskatīta par labu biznesa iespēju izdevējiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.