Menu
 

LPS aicina visas pašvaldības 2.martā vienoties atbalsta mītiņā Ukrainai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina visas Latvijas pašvaldības trešdien, 2.martā, plkst.18 katrai savā teritorijā vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā, tādējādi paužot atbalstu un solidaritāti Ukrainai, tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un cīņā par valsts neatkarības saglabāšanu. Ar atbalsta akcijām iedzīvotāji ir aicināti paust, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums visai Eiropai, tās vērtībām, tāpēc visiem spēkiem ir jānosargā Ukrainas un visas Eiropas turpmākā neatkarība.

Kā vēsta LPS, pulcējoties uz mītiņiem Ukrainas atbalstam, Latvijas pašvaldību iedzīvotāji pievienosies tiem daudzajiem tūkstošiem citu valstu iedzīvotāju, kuri pēdējo dienu laikā arī ir vienojušies līdzīgās atbalsta akcijās par neatkarīgu Ukrainu, nosodot Krievijas iebrukumu. Ikviena pašvaldība trešdienas vakarā, plkst.18, ir aicināta organizēt atbalsta mītiņus savā teritorijā, kādā pašvaldībai nozīmīgā vai publiski zināmā vietā, mudinot iedzīvotājus ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju.

Reaģējot uz nopietno situāciju un LPS valdes pieņemto lēmumu, daudzas pašvaldības jau sazinājušās ar savām sadarbības pašvaldībām, lai noskaidrotu, kādu palīdzību tās var sniegt Ukrainai un tās iedzīvotājiem. LPS aicina ikvienu pašvaldību turpināt apzināt savas iespējas palīdzēt gan Ukrainā esošajiem iedzīvotājiem, gan tiem, kuri patvērumu no kara meklēs Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.