Menu
 

Ukrainas atbalstam "Uzņēmēji mieram" pirmajās dienās savākuši vairāk nekā pusmiljonu eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ukrainas atbalstam "Uzņēmēji mieram" pirmajās dienās savākuši vairāk nekā pusmiljonu eiro

Kustība “Uzņēmēji mieram” pirmo divu dienu laikā ziedojumos ir savākusi vairāk nekā pusmiljonu eiro, apvienojusi simt uzņēmumu, privātos uzņēmējus un katru dienu kopā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, “Ziedot.lv” un citiem partneriem turpina sniegt mērķtiecīgu un praktisku atbalstu, organizējot kravu sūtījumus uz Ukrainu karadarbības skartajiem.

“Pirmais pusmiljons ir tikai sākums, jo kustības darbība un atbalsts Ukrainai būs ilgtermiņa – karš nebeidzas brīdī, kad tiek pasludināts miers. Mēs jau tagad esam pateicīgi ikvienam uzņēmumam un ziedotājam, kas pievienojas mūsu iniciatīvai,” par līdzšinējo atbalstu pateicas kustības “Uzņēmēji mieram” pārstāve Ieva Driksna.

“Uzņēmēji nevaicā – “kāpēc”, bet “kad un kā ziedot”. “Uzņēmēji mieram” komanda paralēli gan organizē kravu piepildīšanu un sūtīšanu, gan aicina arvien jaunus ziedotājus pievienoties kopīgajam mērķim. Saziedoto naudu pārvēršam praktiskās, reālās un tūlīt izmantojamās lietās, kas akūti nepieciešamas Ukrainā – gan karadarbības zonās, gan bēgļiem, gan vēlāk bēgļu atbalstam Latvijā. Visi atbalsti Ukrainai ir nozīmīgi, mēs darbojamies kopā.”

Šobrīd ir svarīgi ātri, efektīvi un mērķtiecīgi atbalstīt ar tām precēm, kas tieši tagad nepieciešams mūsu krīzes skartajā attālajā kaimiņvalstī. Kravās tiek likts tas, kas noder karadarbības zonā ievainotajiem – medikamenti, ārstniecības un higiēnas preces, piemēram, bintes, zāles, žņaugi, arī segas, pārtika pieaugušajiem un bērniem. Ziedojumi tiek izmantoti degvielas nodrošināšanai un citām operatīvajā atbalstā Ukrainā vajadzīgām lietām.

Piemēram, tikko ar 700 eiro palīdzējām organizācijai #vieglipalīdzēt iegādāties degvielu, lai zāles, segas, higiēnas preces nogādātu Ukrainā. Palīdzība 10 000 eiro apmērā centram “Marta” ļaus atbalstīt sievietes-līderes Austrumukrainā, kuras darbojas aktīvākās karadarbības zonās, līdzekļi tiks tērēti pārtikas un medikamentu iegādei.

Uzsāktā atbalsta iniciatīva radīta, apvienojot spēkus ar Aizsardzības ministriju un Ukrainas vēstniecību Latvijā, kā arī ar Latvijas NVO un humanitārās starptautiskās palīdzības organizācijām, platformu “Ziedot.lv” un citiem. Ziedojumi tiek vākti, lai jau tagad sniegtu praktisku palīdzību, kā arī nākotnē veidotu visaptverošu un koordinētu atbalsta tīklu, kas spēj sniegt tieši tādu atbalstu, kāds ir nepieciešams karadarbības skartajiem Ukrainas iedzīvotājiem, – pēc iespējas precīzāku un atbilstoši vajadzībām organizētu atbalstu Ukrainai un tās tautai.

Ziedojumus var turpināt veikt šajā kontā: LV32UNLA0050024322055, biedrība "Riga TechGirls", Reģ. Nr.: LV40008250980. Ziedojuma mērķis: UznemejiMieram.

“Aicinām uzņēmējus atteikties no sekundāriem izdevumiem un visas Eiropas drošības un brīvības labā ziedot, lai mēs varētu mazināt traģiskākās vardarbības sekas tūlīt un nekavējoties. Mēs apzināmies: visu nacionalitāšu Ukrainas iedzīvotāji šobrīd ar savām dzīvībām sargā mieru visā Eiropā, lai mūsu uzņēmumi varētu pastāvēt, strādāt un domāt par nākotni pozitīvi,” teikts kustības paziņojumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.